בכירי המשטרה רואים את התיעודים הקשים שמופצים בימים האחרונים ברשתות החברתיות, ובהם נראים השוטרים מתעמתים פיזית עם אזרחים תוך אכיפת חבישת המסכות, ומוצגים באור שלילי למדי. על מנת לעצור את השיימינג, מפקד משטרת ירושלים במשטרה הורה לאחרונה "למתן את האכיפה" בעיר הבירה - כך פרסמנו הערב (חמישי) במהדורה המרכזית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ההנחיה הביא לירידה דרסטית בקנסות בעיר, בעוד שלשום ניתנו 1,400 קנסות בגין אי עטיית מסכה, לעומת 600 קנסות שניתנו אתמול – ירידה של 55%. החשש, כמובן, הוא שהאכיפה המתונה תוביל לעלייה בתחלואה בעיר.

במקביל, מפיץ פיקוד המשטרה איגרת לכלל השוטרים ובה דגשים לאכיפה בתקופת הקורונה. "הציבור מצוי במצב של שחיקה רגשית וכלכלית", נכתב באיגרת. "הוא מבולבל, עייף ומתוסכל. לכן, נדרש מהשוטרים שיקול דעת, ולפעול בהתאם למצב; הבחנה בין אזרח לבד או מי שמסכן נוספים, ובין מבוגר או קטין או בעל מוגבלות".

אין ספק שצריך לחדד את ההנחיות שניתנות לשוטרים, אבל לצד זאת צריך לזכור שהסרטונים שמופצים בימים האחרונים ברשתות החברתיות מהווים אחוז קטן מאוד מכלל המפגשים בין המשטרה לאזרחים, במשימה כפוית טובה ממילא שהוטלה על המשטרה.

על רקע התיעודים הרבים שמגיעים לכלי התקשורת, ובהם נראים שוטרים מתנפלים על אזרחים שלא עטו מסכות במרחב הציבורי - כתב השבוע השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה מכתב חריף ליועמ"ש מנדלבליט בנושא. במכתב ביקש אוחנה ממנדלבליט להתיר למשטרה לפרסם את הסרטונים המלאים למרות חקירה של מח"ש בעניין, מבלי שהדבר ייחשב "שיבוש הליכי חקירה".

הבוקר פורסם תיעוד קשה של מקרה שאירע אתמול בתחנת הרכבת הקלה בירושלים. בסרטון נראות שוטרות מנסות להקים אישה מהספסל עליו ישבה, גוררות אותה על הרצפה ואוזקות אותה. סרטונים נוספים פורסמו גם מחולון ודימונה, כולם מתעדים אלימות פיזית של שוטרים כלפי אזרחים.