פרשת האונס הקבוצתי באילת - עברם של הנאשמים נחשף: היום (רביעי) הוגש כתב אישום חמור נגד 11 מעורבים באונס נערה בת 16 במלון באילת ב-12 באוגוסט. מתוך 11 הנאשמים, לארבעה מיוחסות עבירות של אונס - שני צעירים מחדרה, איליזיר מאירוב ואיסי רפאילוב, ושני קטינים ששמם אסור בפרסום.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

שני הנאשמים המרכזיים, מאירוב בן ה-27 ורפאילוב בן ה-28, הם תושבי חדרה. לאחר הגשת כתב האישום, פרסמו בפרקליטות את עברם הפלילי של השניים: גם מאירוב וגם רפאילוב הורשעו בעבר ואף ישבו בכלא. בפרקליטות ציינו כי "אין חלופה שיש בה כדי להבטיח את מטרות המעצר" ולכן ביקשו להותיר אותם במעצר.

מאירוב מואשם באינוס בנסיבות מחמירות. הוא הורשע בעבר בעבירות אלימות כלפי בת זוגו בעבר, עבירות סמים, נשק, רכוש וקשירת קשר. 

איליזיר מאירוב
איליזיר מאירוב

רפאילוב מואשם גם באונס בנסיבות מחמירות וגם בסיוע לאונס. עוד מייחס לו כתב האישום מעשים מגונים ופגיעה בפרטיות. לפי כתב האישום הוא "התחזה לחובש והציע עזרה לנערה" ברגעים שקדמו לאונס.

בכתב האישום נטען כי רפאילוב (הנאשם 2) "צילם את הנאשם 1 (מאירוב) בזמן ביצוע העבירה, באמצעות מכשיר הטלפון הנייד שלו, ובהמשך שלח אליו את הסרטון". עוד נכתב כי רפאילוב "שהה כל זמן האירוע בחדר", בעוד נאשמים אחרים היו בחדר ויצאו ממנו.

"ידע כי הקטינה בת 16"

לרפאילוב יש עבר פלילי בעבירות איומים, עבירות רכוש והעלבת עובד ציבור. ריצה שני מאסרים בפועל ותלוי נגדו מאסר על תנאי "בר הפעלה" של שישה חודשים - כך לפי הפרקליטות. 

איסי רפאילוב‎ (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המצולם)
"צילם את חברו ושלח". איסי רפאילוב | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המצולם

עוד הותר לפרסום שמו של נאשם נוסף – אושר שלמה בן ה-19 מהיישוב נוגה (נאשם 9), שלו מיוחסות עבירות של מעשים מגונים ואי מניעת פשע. 

אושר שלמה‎
נאשם באי מניעת האונס. אושר שלמה

האונס הקבוצתי בוצע ב-12 באוגוסט בשעות אחר הצוהריים - כך עולה מהחקירה. בת ה-16 הגיעה עם חברותיה למלון ושהתה בבריכה יחד עם מכריה - ובאותו מקום היו גם רפאילוב ומאירוב. לפי האישום, רפאילוב "ידע כי הקטינה בת 16" והציעה לה לצאת איתו - אך היא סירבה.

לאחר שהבריכה נסגרה, עלו הקטינה וחברותיה לחדר של מכריהם - ושם שתתה אלכוהול והגיעה למצב של ערפול חושים. "בסביבות השעה 19:00 פלשו הנאשמים 1 ו-2 לחדר פנוי מבלי שנרשמו בקבלת המלון או שילמו עבור השהות", נכתב בכתב האישום.

כאשר הקטינה השיכורה יצאה מהחדר, מאירוב "ניגש אליה ואמר לנוכחים שהוא יכול לעזור שכן יש לו הכשרה במתן עזרה ראשונה". בשלב זה הוביל את הנערה לחדר שבו שהה - ובו בוצעו המעשים.

"התעלמות מופגנת ממצוקתה"

שני נאשמים נוספים באונס הקטינה הם אחים תאומים בני 17 מיישוב בדרום. הם הואשמו באינוס בנסיבות מחמירות של הנערה: בפרקליטות ציינו כי המעשים המזעזעים בוצעו "שלא בהסכמתה החופשית, תוך ניצול מצב המונע ממנה לתת הסכמה חופשית, ובהיותם בחבורה" - כך לפי כתב האישום שהוגש באמצעות עו"ד רותם יוחנני-הר ציון.

בפרקליטות לא חסכו במילים חמורות בתיאור המעשים של השניים, יחד עם שני האחים התאומים הקטינים: "ביצעו במשך כשעה, לעיתים בצוותא, עבירות מין בקטינה באכזריות, תוך אובדן צלם אנוש, ותוך התעלמות מופגנת ממצוקתה, עד אשר הוצאה הקטינה מהחדר".

בפרקליטות ציינו כי "חלקם נכחו בעת ביצוע מעשי האינוס וסייעו לו בעצם נוכחותם, צחקו והתבוננו במתרחש ובכך אפשרו והקלו על ביצוע מעשי האינוס, וכן אחרים שהתבוננו בנערה, ששכבה ערומה על המיטה וזאת לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיני ומבלי שעשו דבר על מנת לעצור את מעשי האינוס שהתבצעו בחדר". עוד נכתב כי "הנאשמים נהגו במתלוננת כחפץ, ככלי לסיפוק יצריהם ואיש מבין הנאשמים לא ניסה לעצור את המתרחש ולהגיש לקטינה עזרה כלשהי".

אונס, אילת, מחאה, הפגנה, מחאת האונס באילת, מלון הי (צילום: תומר נויברג, פלאש/90 )
המחאה בעקבות חשיפת פרשת האונס | צילום: תומר נויברג, פלאש/90

גם האדם שהוציא לבסוף את הנערה מהחדר (נאשם 3) הואשם בסיוע לאינוס בנסיבות מחמירות ובאי מניעת פשע. לשני נאשמים נוספים – מספרי 4 ו-11 בכתב האישום, ששמם לא פורסם – יש רישום פלילי בגין "תקיפה בצוותא". השניים הורשעו לפני יותר משנתיים בבית משפט לנוער. אחד מהם נאשם בסיוע לאינוס בנסיבות מחמירות והשני בשידול למעשה מגונה. הפרקליטות הסכימה לשחרורם של חלק מהנאשמים.

במקביל להגשת כתב האישום, התנהל בבית המשפט דיון אם להתיר לפרסום פרטים נוספים מהפרשה - בהם מידע נוסף מתוך כתבי האישום שהוגשו, וכן תיעוד ממצלמות האבטחה במלון שתיעדו את ההתגודדות של הצעירים מחוץ לחדר שבו בוצע לפי כתב האישום האונס. במהלך הדיון התקשרה פרקליטתה של הנערה אל הלקוחה שלה, והיא הביעה את התנגדותה לפרסום התיעוד. השופט הסביר שלפני שהוא מקבל החלטה הוא רוצה לצפות בעצמו בחומרי החקירה, בהם כאמור גם התיעודים ממצלמות האבטחה, והפסיק את הדיון לצורך עיון בחומרי החקירה. לאחר שהדיון התחדש השופט קיבל את עמדת הנערה ואישר שלא לפרסם את הסרטונים.

בדיון בבית המשפט, חשפה אתמול המשטרה פרטים מתוך החקירה. לפי המשטרה, כל המעורבים באונס הקבוצתי ידעו מה מצבה של הנערה, שהייתה תחת השפעת אלכוהול והכרתה הייתה מעורפלת. המשטרה סבורה שבמקום לסייע לה, הם ניצלו את מצבה כדי לשכב איתה ואפילו קראו אחד לשני ולחברים נוספים בהודעות.

"המקרה הבא הוא רק עניין של זמן"

יו"ר ויצו, אניטה פרידמן, מסרה בתגובה לאישומים: "הגשת כתבי האישום היום מעבירה את האחריות לידי מערכת המשפט. זוהי שעת מבחן עבור בתי המשפט בישראל - האם מסוגלים להגן על בנותנו ולשמור על האינטרס הציבורי או שוב יתייחסו בסלחנות למעשי אלימות נפשעים. ממשפטם צריך לצאת קול חד וברור שהפעלת אלימות וניצול גופן של נערות ונשים אינו מותר. כמובן שהאחריות למיגור התופעה מצויה גם בידי מערכת החינוך שצריכה להנהיג תכנית חירום חינוכית בקרב כלל בני הנוער".

הפגנות בחולון בעקבות פרשת האונס הקבוצתי באילת (צילום: יורם לוי)
מפגן מחאה ותמיכה בנאנסת, ארכיון | צילום: יורם לוי

מאיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית נמסר: "המעשים המבחילים שמתוארים בכתב האישום מדברים בעד עצמם. אונס הוא מעשה נאלח וחמור גם כשהוא נעשה על ידי אדם אחד, אבל המחשבה על כמות הצעירים, ברובם קטינים, שבחרו להצטרף לאונס מחייבת את החברה הישראלית לחשבון נפש עמוק. גם הם בנינו. וכך הם גדלו, בתוכנו ומתוכנו".

"הפרשה הזאת חייבת לזעזע את משרד החינוך, שאינו יכול להמשיך ולהפקיר את החינוך למיניות בריאה, בדגש על מניעת פגיעה ועמידה מהצד", הוסיפו. "מרבית הנפגעות מאונס קבוצתי הן נערות, ועד שלא נשנה משהו מהותי, המקרה הבא הוא רק עניין של זמן". 

באיגוד מרכזי הסיוע ציינו בנוסף: "אנו מברכות את המשטרה והפרקליטות, שהבינו את החשיבות הציבורית של התיק והשקיעו משאבים רבים בהבאתו לכתב אישום במהירות. זה מוכיח כי כשיש רצון, יש גם יכולת - והגיע הזמן שזה יהיה הסטנדרט בכלל תיקי עבירות המין. אנו מחבקות ומחזקות את הנערה, שנדרשה ועוד תידרש לכוחות ולאומץ אדירים. תהליך השיקום רק בתחילתו, ואנו נמשיך ללוות אותה ולתמוך בה ככל שנידרש".