ממוקד התפרצות הנגיף - למוקד הצפות ענק: העיר ווהאן שבסין, מוקד התפרצות נגיף הקורונה שהייתה נתונה תחת סגר מוחלט במשך חודשיים, שבה לכותרות – והפעם עקב הצפות ענק ברחובות שנגרמו כתוצאה מכמויות אדירות של גשם שירדו באזור וסופות שמשתוללות. נהר היאנגצה שזורם בעיר עלה על גדותיו. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

עיריית ווהאן העלתה את רמת כוננות החירום בעיר מרמה 2 לרמה 3, הרמה הכי גבוהה כמעט, זאת לאחר ימים של גשמים עזים. כבר בימי השיא של מגפת הקורונה, בחודש מרס האחרון, הזהירו שהשנה מועדת לפורענות ושיש להיערך להצפות משמעותיות באזור.

 

 

העיר ווהאן כבר למודת ניסיון מר וכואב בכל האמור להצפות. ב-1998, הצפות ענק באזור ווהאן גבו את חייהם של 3,704 סינים והותירה 15 מיליון בני אדם במדינה חסרי בית.

הצפות בווהאן (צילום: רויטרס_)
הצפות בווהאן | צילום: רויטרס_
הצפות בווהאן (צילום: רויטרס_)
הצפות בווהאן | צילום: רויטרס_

חזאים בסין מזהירים כי ערים ויישובים הסמוכים לנהר היאנגצה מצויים בסכנה – זאת עקב התחזיות לפיהם צפויים לרדת באזורים אלה עוד כ-400 מילימטרים של גשם בשלושת הימים הקרובים – מה שמחזיר רבים באזור לאסון הנורא לפני 22 שנה.

ישראלי תושב ווהאן: "מפלס המים בנהר עלה ליותר מ-14 מטרים" 

"כבר כמה ימים הגשם לא מפסיק לרדת ומרוב מים התחילו לפתוח את סכר שלושת הערוצים ולהזרים מים לנהר היאנגצה", סיפר עופר דקל, ישראלי תושב העיר בפוסט שפרסם בפייסבוק. "אנחנו מרוחקים 320 קילומטרים מהסכר הענק שבנו אותו בדיוק בשביל לפתור את בעיית ההצפות הקשה. עכשיו מפלס המים בנהר כבר עלה ליותר מ-14 מטרים".

'"יש לנו שליטה מלאה ואין כל סכנה לסכר שלושת הערוצים', מודיעים בתקשורת המקומית של המחוז, אבל לא לוקחים שום סיכון, מעלים את כוננות ההצפות ומגייסים את האנשים שתפקידם להשגיח על מפלס הנהר בימי הצפות קשים שכאלו", מוסיף ומתאר דקל.

גם בשנת 2016 היו באזור הצפות ענק, שבו חודש יולי נחשב לחודש 'מועד לפורענות'. "ההצפות של 2016 היו לא פחות מאלו של היום, אבל עכשיו ווהאן נעשתה מפורסמת וכל דבר שקורה כאן מתפרסם ויוצא מגבולות המדינה ונראה מבחוץ גדול ומפחיד הרבה יותר", כתב דקל.