N12
פרסומת

מאסר עולם למחבל שדרס למוות את אברהם חסנו ז”ל

סחבאן אלטיטי, המחבל שדרס והרג את חסנו באוקטובר 2015 בדרום הר חברון, יישלח למאסר עולם • עוד הוא יידרש לשלם למשפחה פיצוי בסך מיליון שקלים • בני משפחת חסנו זעקו לעבר המחבל ובני משפחתו במהלך הדיון ובמקום התפתחה מהומה

כרמל ליבמן
פורסם: | עודכן:
אברהם חסנו ז"ל
נרצח בפיגוע. אברהם חסנו ז"ל
הקישור הועתק

גזר הדין של המחבל: בית הדין הצבאי ביהודה גזר היום (שני) מאסר עולם על סחבאן אלטיטי, המחבל שרצח את אברהם חסנו ז"ל בפיגוע דריסה באוקטובר 2015 בדרום הר חברון. חסנו הותקף באבנים סמוך לצומת אל פאוור ויצא מרכבו כשניסה להימלט, אז דרס אותו המחבל במשאית בה נהג.

במהלך הדיון, זעקו בני משפחת חסנו לעבר המחבל ומשפחתו והוצאו מאולם הדיונים. אלמנתו של אברהם ז"ל, רותי חסנו, התעלפה בזמן המהומה שפרצה במקום וטופלה.

"מאסר עולם זה המינימום, הגיע הזמן שהמחבלים האלו לא יחיו יותר בינינו", מסר עו"ד חיים בלייכר מארגון 'חוננו', המלווה את משפחת חסנו. עוד נקבע כי המחבל ישלם למשפחה פיצוי בסך מיליון שקלים. 

בשל הערעור: דורס חסנו יואשם ברצח
זירת הפיגוע, אוקטובר 2015 | צילום: פייסבוק, דוברות הר חברון

בתו של אברהם, לאה, תיארה במכתב שכתבה את תחושותיה בעקבות אובדן אביה: "מה מרגישים כשהאדמה נופלת מתחת לרגליי, כשהמשפחה מתפרקת לרסיסים, רסיסי כאב, חוסר ודאות". לדבריה, אמה נאלצה להחזיק לבד 7 ילדים ו-13 נכדים.

"הכאב שמפלח את לבי כשאני רואה את בני ישן עם תמונה של סבא, אחרי ארבע וחצי שנים", כתבה לאהף "כל תורתו ודרכו היא דרך החסד והאהבה. לא למדנו לשנוא, זה משחית את הנפש. שום שנאה לא תמלא את ליבנו".