הוא אחד העבריינים המפורסמים במדינה. כבר כשהיה בן 14, לפני 28 שנה, רצח יחד עם חברו משה בן-איבגי את נהג המונית דרק רוט. סתם כך, כי שעמם להם. מאז ששוחרר מהכלא הסתבך כמה וכמה פעמים, כעת הוא מואשם במעשי מרמה של אלפי קורבנות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כתב האישום מתאר איך הקים אלוני חברה מתווכת לכאורה בין מבקשי הלוואות לבין גופי מימון. למעשה גבתה החברה מאות שקלים במרמה על פתיחת תיק, לא הסדירה את ההלוואה ונשארה עם הכסף.

חוקרי המשטרה האזינו לאלוני והקליטו שיחות מפלילות לכאורה. בהתחלה הציעה החברה הלוואות בסכום נמוך והעמלה הייתה כשמונה מאות שקלים. אך עם הזמן הובטח לסייע להשיג הלוואות של אלפי שקלים, והעמלה קפצה לכמעט אלפיים שקלים.

התוכנית הייתה להתקדם ולהציע משכנתאות, לגבות עמלה של אלפי שקלים לפתיחת תיק, והכול במסגרת תוכנית מרמה סדורה. הכול לכאורה. המשטרה האזינה גם למוקדניות במוקד ההלוואות, שנטען כי הוא מוקד פיקטיבי, מוקדניות שהיו צריכות לשווק את ההלוואות.

העובדים, כך עולה מן ההקלטות, ידעו שהחברה שבה הם עובדים לא באמת עוסקת בסיוע ללווים לקבל הלוואות. "אני מרגישה מגעילה שאני שמחה ככה", נשמעה אחת המוקדניות אומרת לחברתה. "כנראה שארבל שכח את המשפט של כל האנשים שיושבים בכלא – אין מחיר לחופש. אתה רוצה כסף לך לעבוד, אל תעשוק אנשים חסרי ישע". כנגד המוקדניות האלה לא הוגש בסופו של דבר כתב אישום.

היקף המרמה המיוחס לאלוני הוא יותר מ-14 מיליוני שקלים. פרקליטו של אלוני עורך הדין בנצי קבלר מסר כי החברה נתנה שירותים ליותר מ-130 אלף לקוחות, רק 35 התלוננו. לטענתו רק בגלל שמו של ארבל אלוני התלונות האלה הן בסיס לכתב אישום, ולא לטיפול במועצה לצרכנות.

עורכת הדין שוש חיון המייצגת נאשם אחר בפרשה מסרה כי בניגוד לנטען בכתב האישום, מרשה קיבל עמלה רק במקרים שבהם סופקה ללקוח הלוואה.