מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, עדכן כי לא יפתח בבדיקה בעניינו של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, זאת בתשובה לפנייתו של חבר הכנסת, שלמה קרעי מהליכוד, שדרש לפתוח בבדיקה כזו. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

על פי המכתב ששלח ראש מטה המבקר, עו"ד עדן ביזמן לח"כ קרעי, סוגיית מינויו של ד"ר מנדלבליט לתפקיד היועמ"ש נידונה בעתירה שהוגשה לבית המשפט העליון בשנת 2016 והוכרעה על ידו, ועל כן אין סיבה לדון בה שנית.

על פי חוק מבקר המדינה שמפרט את סמכויות המבקר כנציב תלונות הציבור - בתלונה על עניין שבית המשפט הכריע בו לא ייערך בירור. "מבקר המדינה כפוף להחלטות ולכללים היוצאים מבית המשפט העליון והוא אינו מהווה ערכאת ערעור על החלטות בית המשפט", נכתב.

מתניהו אנגלמן (צילום: Miriam Alster Flash 90)
לא נענה לבקשת ח"כ קרעי. אנגלמן | צילום: Miriam Alster Flash 90

בנוגע לטענות שהועלו בדבר התנהלותו של מנדלבליט מול פרקליט המדינה דאז, שי ניצן, הובהר כי על פי החוק מבקר המדינה יעסוק רק בביקורת מערכתית, ולא פרטנית. בנושאים פרטניים, כמו זה שהוזכר בפנייה של קרעי, פעילות מייצגי המדינה בערכאות אמורה להיבחן על ידי גורמים אחרים.

"בבחינת מכלול הנסיבות ולאור הטעמים שפורטו במכתב, סבור מבקר המדינה כי אין המוסד לביקורת המדינה אמור להידרש לסוגיה בעת הזו", נכתב.

ח"כ שלמה קרעי, הליכוד (יח''צ: יח"צ)
דרש בדיקה של מנדלבליט וסורב. ח"כ קרעי | יח''צ: יח"צ

בתאריך 15 ביוני הגיש ח"כ קרעי למבקר המדינה בקשה לבדוק את מינוי של מנדלבליט לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה. במכתבו של קרעי נטען כי "מנדלבליט ופרקליטות המדינה דאז הסתירו לכאורה מבית המשפט ומוועדת האיתור את חוות הדעת של הפרקליטה טוני גולדנברג והיועמ"ש דאז, בדבר עילת סגירת התיק נגד מנדלבליט בנושא פרשת הרפז".

עוד טען קרעי שבית המשפט ביסס את פסק הדין שבו זיכה את מנדלבליט על מידע שגוי – "כאילו עילת סגירת התיק הייתה כתוצאה מחוסר אשמה, אל אף חוות דעת ברורה של פרקליט המדינה ועורכת הדין גולדנברג כי אין שום מקום לסגור את התיק מחוסר אשמה". קרעי הוסיף כי מנדלבליט לא תיקן את טעות בית המשפט ואף ניצל את אותה טעות בגיבוי הפרקליטות כדי לזכות בתפקיד.