N12
פרסומת

חשד: תקף את בת זוגו, ניסה להימלט מהגג ושבר את שני קרסוליו

בדיון להארכת מעצרו טען סנגורו של החשוד כי יש לשחררו ממעצר מכיוון שכעת הוא לא יוכל ללכת על רגליו - ומסוכנותו פחתה. לטענת המשטרה, הגבר תקף גם את השוטרים שבת זוגו הזעיקה, וזרק עליהם בלוני גז מגג הבניין. החשוד, שכבר תקף בעבר את בת הזוג, טוען כי הוא היה שיכור והוא לא זוכר את פרטי האירוע

כרמל ליבמן
פורסם:
אלימות נגד נשים
אלימות נגד נשים | צילום: sdecoret, shutterstock
הקישור הועתק

גבר בן 33 נעצר היום (ראשון) בחשד שתקף את בת זוגו בביתם שבקרית אתא, וכן הזיק לרכוש במקום. בדיון הארכת המעצר בבית המשפט השלום בקריות חשף נציג המשטרה כי החשוד, במהלך נסיונו להימלט מהשוטרים, קפץ מגג ביתו לגג בית אחר, גובה של מטרים אחדים, ושבר את שתי רגליו. הוא מאושפז כעת בבבית החולים רמב"ם בחיפה וממתין לניתוח. השופטת החליטה להאריך את מעצרו בשלושה ימים.

לטענת הגבר, בזמן האירוע הוא היה שיכור ולכן אינו זוכר את שהתרחש. סניגורו, עו"ד רועי קרן, מייחס את ההתרחשות ללחצים בעקבות משבר הקורונה. בדיון הארכת המעצר בבית המשפט טען קרן כי כי מסוכנותו של החשוד נמוכה שכן "חודשים רבים לא יוכל לעמוד על רגליו".

"מציאות הקורונה הבלתי אפשרית מותחת אנשים עד הקצה", אמר קרן ל-N12. "רוב הנזק נגרם לחשוד עצמו אשר נלחץ מהסיטואציה בה נקלע לעימות עם זוגתו - ועם הגעת השוטרים נלחץ עוד יותר והתוצאה עגומה בשבילו. אני מצפה ממשטרת ישראל לנהוג באנשים במשנה זהירות ולא לדחוק אותם אל מעשי קיצון. נבקש לבדוק את התנהלות המשטרה בתיק זה, שיכול והפכה אירוע מינורי לאירוע שגרם לנזק מיותר".

mako
עו"ד רועי קרן

עם זאת חשוב לזכור כי מדובר בחשוד שתואר על ידי המשטרה כבעל עבר פלילי עשיר. בין היתר נחשף בדיון על ידי נציג המשטרה כי הוא כבר הורשע בשנת 2013 בתקיפה של אותה בת זוג, אך התאפשר לו לחזור להתגורר עמה ועם בתם בבית המשותף.

החשוד גם לא עצר בתקיפת בת זוגו, אלא גם תקף את השוטרים שהגיעו לביתו. בת זוגו התקשרה בשעות הערב למשטרה, וסמוך אחר כך, לדברי נציג המשטרה בדיון, הגיעה ניידת. לטענת המשטרה, במסגרת ניסיון הימלטות, השליך החשוד מגג הבניים בלוני גז וחפצים נוספים לעבר השוטרים. כשנציג המשטרה נשאל בדיון בבית המשפט האם החשוד התנגד למעצר, הוא השיב: "אחרי שהוא שבר את הרגליים - לא".

פרסומת

לבסוף, השופטת לובנה שלאעטה-חלאילה החליטה להאריך את מעצרו של החשוד רק בשלושה ימים ולא במלוא התקופה שביקשה המשטרה. "אני סבורה כי חומר החקירה בתיק מקים חשד סביר לכך שהחשוד ביצע את העבירות המיוחסות לו, זאת בין היתר לאור גרסתה של המתלוננת ולאור דוחות הפעולה המפורטים של השוטרים", קבעה השופטת.