ועדת השחרורים דחתה היום (רביעי) את בקשתו של גלעד שמן, רוצח חברתו עינב רוגל, לשחרור מוקדם. גם בשנה שעברה בקשתו נדחתה. אימה ואחיותיה של עינב מסרו: "כל הכבוד לוועדה שהקשיבה לקול של עינב ז"ל שזועק מהאדמה כבר 29 שנים". 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בני משפחתה של רוגל וכן עשרות מפגינים מהקיבוץ בו התגוררה הגיעו לדיון כדי להביע את התנגדותם לשחרור. עורכת דינו של שמן טענה כי מרשה ריצה כבר כמעט 30 שנים מעונשו ולקח אחריות על מעשיו. "הוא הביע צער וכאב ומגלה אמפתיה אמתית לקורבן ולבני משפחתה", אמרה עוד לפני הדיון. "המשך הליכי השיקום שלו זה אינטרס של הציבור כולו".

עינב רוגל וגלעד שמן (צילום: חדשות2)
צילום: חדשות2

"על רצח צריך להיות מאסר עולם עד עולם, בלי חנינה, בדיוק כמו יגאל עמיר", אמרה נורית רוגל, אימה של עינב, עם קבלת ההחלטה. "הרוצח הזה במיוחד, מסוכנתו עדיין קיימת, הוא צריך להישאר בכלא עד עולם, אבל אם לא, אז לפחות את מלוא 37 השנים שגזרו עליו. אני לא מתעסקת בכעסים, אני מתעסקת בכאן ועכשיו, רוצה שתהיה לנו חברה יותר טובה יותר, בלי רוצחים".

עו"ד גלי עציון, מנהלת מחלקת ייעוץ וחקיקה בנעמת שליוותה משפטית את משפחת רוגל משך כל השנים האחרונות, מסרה: "מדובר במסר חשוב מאד מועדת השחרורים - רצח זה לנצח. משפחת רוגל מנהלת מזה שנים קרב קשה מנשוא ואמיץ בכדי להבטיח שמי שלקח את היקר להם מכל לא יראה אור יום. זהו לא רק מאבק אישי מבחינתם אלא מאבק בשם כל אותן נשים וכל אותן משפחות שנמצאות במצב דומה וכאלו שחלילה ימצאו עצמן במצב דומה בעתיד".

לדבריה, "המאבק לא תם ונושא שחרורו של הרוצח צפוי לעלות שוב לועדה גם בעתיד - נהיה שם בכדי להמשיך להילחם את מלחמתה של עינב ואת מלחמתן של כל אותן נשים שכבר לא נמצאות כאן בכדי להשמיע קולן". יו"ר נעמת, חגית פאר, בירכה על החלטת ועדת השחרורים: "מדובר בהחלטה חשובה - קל וחומר נוכח העלייה הדרמטית באלימות נגד נשים. נעמת תמשיך לעמוד לצידה של משפחת רוגל האמיצה ולצידן של משפחות נוספות המבקשות להעביר מסר חד וברור של צדק אשר אולי יהיה בכוחו למנוע את הרצח הבא".

לפני כ-29 שנים רצח גלעד שמן את חברתו עינב רוגל ז"ל ביריית אקדח, בזמן שישנה במיטתה בקיבוץ שער הגולן. בית המשפט דן אותו למאסר עולם, ולפני כ-11 החליט נשיא המדינה שמעון פרס לקצוב את עונשו ל-36 שנים.

בשנת 2002 ערער שמן לבית המשפט וביקש להקל בעונשו בטענה שסבל מאי-שפיות זמנית בזמן הרצח. בית המשפט דחה אז את ערעורו והתיר את עונשו על כנו.