בקשתו של ראש הממשלה נדחתה: שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים דחו היום (רביעי) את בקשת פרקליטיו של רה"מ נתניהו והוא חויב להתייצב בפתיחת משפטו ביום ראשון הקרוב. זמן קצר אחרי הודעת בית המשפט, מקורביו של ראש נתניהו מסרו: "ראש הממשלה יתייצב כמתחייב ביום ראשון בבית המשפט המחוזי בירושלים לתחילת משפטו". כבר אתמול, פרקליטות מיסוי וכלכלה הביעה התנגדות לבקשתו של נתניהו, ובהודעה שנמסרה מטעמם נדחתה הטענה שמדובר בעניין טכני.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בפנייתו של ראש הממשלה הוא טען שהגעתו לדיון כרוכה בנוכחות 5 מאבטחים ובכך לא ניתן יהיה לשמור על הנחיות משרד הבריאות. בפנייתו נטען גם שהיעדרותו מהדיון לא תשפיע על ניהולו של התקין. בית המשפט השיב: "הגורמים המובטחים על נושא האבטחה יתאמו זאת מול הגורמים הרלוונטיים בבית המשפט".

"בית המשפט רשאי לצוות על נאשם להתייצב בדיונים", נומק בתשובת השופטים. "בכל הנוגע לדיון הקראה - הכלל הוא כי נאשם מתייצב להקראה, שהיא פתיחת משפטו. כך הדבר בכל הליך פלילי, וכך גם בהליך הפלילי הנוכחי - לא מצאנו כי יש בנימוקיו של ראש הממשלה הצדקה לחרוג מכלל זה".

ראש הממשלה טען כי "תרומתו תתמצה בכך שהוא יאשר כי קרא את כתב האישום והבין את תוכנו". השופטים השיבו: "זה בידיוק 'התרומה' הנדרשת מהנאשם – להתייצב לדיון ולאשר את הדברים, כמו יתר הנאשמים – להתייצב ולומר את דברו בבית המשפט".

פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה אתמול כי היא מתנגדת לבקשתו של ראש הממשלה נתניהו שלא להתייצב בבית המשפט ביום ראשון הקרוב. בהודעה של הפרקליטות נדחתה את הטענה שמדובר בעניין טכני בלבד: "לא בכדי קבע בית המשפט הנכבד כי דיון ההקראה יתקיים בנוכחות הנאשמים, לצד באי כוחם". למרות התנגדות הפרקליטות, נתניהו הגיש לבית המשפט בקשה להיעדר מדיון פתיחת המשפט שלו.

פרקליטי נתניהו עורכי הדין עמית חדד ומיכה פטמן הודיע בתגובה כי הפרקליטות קיבלה החלטה "מופרכת" וקבלו על הצורך בנוכחותו של נתניהו באולם. "מדובר בדיון טכני ואין שום צורך בנוכחותו של ראש הממשלה באולם בית המשפט", אמרו. "יתר על כן, בנסיבות מסוימות הפסיקה מתירה למי שמיוצג ע"יי עורך דין להעדר מחלק ניכר מישיבות ההוכחות בהמשך המשפט. קל וחומר שהדבר נכון כשמדובר בישיבה טכנית, שבה ממילא לא יתרחש דבר שדורש עניינית את נוכחותו של רה"מ בדיון".

"כמו יתר הנאשמים – על רה"מ להתייצב ולומר את דברו בביהמ"ש"

הפרקליטים של ראש הממשלה המשיכו ותקפו: "אין מנוס מלקבוע שתגובת הפרקליטות אינה נובעת ממניעים ענייניים אלא באה לשרת את המסע התקשורתי להציג תמונה של ראש הממשלה נתניהו על ספסל הנאשמים, כהמשך לקמפיין רק לא ביבי". עוד ציינו: "למקרה שמישהו לא שם לב, הבחירות כבר הסתיימו וראש הממשלה נתניהו פועל במרץ במסגרת ממשלת האחדות שהקים לטפל בבעיות הבוערות של הקורונה, הכלכלה והחזרת אנשים למעגל התעסוקה. הוא ימשיך לעשות זאת גם ביום ראשון, לפני ואחרי הדיון בבית המשפט".

עורך הדין עמית חדד (צילום: רפאל מזרחי)
עורך הדין עמית חדד | צילום: רפאל מזרחי

בפרקליטות הגיבו על המתקפה מצד סנגורי נתניהו: "הודעת הסנגורים לתקשורת היא בלתי מתקבלת על הדעת. הודעת הסנגורים לתקשורת היא בלתי מתקבלת על הדעת, מעבר לכך שהיא כוזבת ומתלהמת. לא היה בה שום נימוק שקשור להצגת תמונה של מר נתניהו על ספסל הנאשמים. ממילא תגובת הפרקליטות לא התייחסה לשיקול הזה בשום אופן, אלא לשיקולים ענייניים בלבד. צר לנו על כך שעורכי הדין נתנו ידם להתקפה פראית נגד עמיתיהם, נציגי התביעה, ועל הניסיון הכוזב לייחס לנציגי הפרקליטות שיקולים זרים שלא ממין העניין".

משפטו של נתניהו אמור היה להיפתח ב-17 במרץ, אך נדחה לאחר ששר המשפטים היוצא אמיר אוחנה הכריז על מצב חירום במערכת המשפט בעקבות הקורונה. בעקבות כך, פתיחת משפטו נדחתה ל-24 במאי, יום ראשון הקרוב.

נתניהו התבטא בעבר בנוגע לפתיחת משפטו הצפוי והכריז כי מדובר בהאשמות שיתבררו כמגוחכות עם פתיחת המשפט. עוד הצהיר נתניהו בנוגע למשפטו כי הוא מתכוון להתייצב לדיון כדין, ולפעול בהקשר זה כפי שידרוש ממנו החוק. למרות זאת הגישו כאמור עורכי דינו את הבקשה שלא להתייצב לדיון הראשון, שבו כאמור יוקרא בפניו כתב האישום שהוגש נגדו.