N12
פרסומת

תיעוד: חבורת הילדים שמטילה אימה על נהגי אוטובוס בגוש דן

לא משלמים, מתפרעים ופוגעים בנהגים: חבורה של ילדים הביאה לכך שנהגי אוטובוס בערי גוש דן ביקשו ממנהליהם להפסיק את עבודתם בקו שספג אלימות והתפרעויות. בחברות התלוננו במשטרה – והנערים נלקחו לחקירה. כעת נבחן האם להגיש נגדם כתבי אישום או להעביר את המקרה לטיפול הרווחה

ברהנו טגניה
החדשות12
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

חבורת ילדים מגוש דן ניהלה בחודש האחרון מסע אלים והטילה אימה על נהגי אוטובוס. באירועים חוזרים ונשנים עלו הילדים לאוטובוסים, לא שילמו, התפרעו, פגעו בנהגים והפריעו להם בזמן הנהיגה. מצלמות האוטובוס תיעדו את המקרים החמורים: שוטרי מרחב יפתח חקרו את הנערים, שחלקם הודו במעשים.

באחד המקרים הכריחו הילדים את הנהג לעצור. אחרי שעצר אחד הילדים ירק עליו ואז בעט בדלתות האוטובוס. במקרה אחר ילד הציק לנהג ופתח את דלתות האוטובוס בכוחות עצמו – הנהג הספיק לסגור את הדלתות לפני שהילד יצא, ורגע אחר כך ניתן לראות קטנוע חולף במהירות על פני הדלת, שעלול היה לפגוע בילד.

מקרה נוסף הסתיים בתאונה כשאחד הנערים משך בידית החירום בזמן שהאוטובוס מלא בנוסעים. בעקבות האירועים פנו קציני הביטחון של חברות "מטרופולין" ו"דן" למשטרה, שם פתחו בחקירה ואיתרו את הנערים.

אחד הנהגים סיפר: "אני מפחד לנסוע בקו הזה. יש נהגים אחרים, גם בקו, שאני יודע שקיבלו אבנים בדלת האחורית וזה ממש מפחיד. מאוד מאוד מאוד מסוכן לנסוע בקו הזה. יש גם נהג אחד שביקש לעזוב את הקו".

הנערים זומנו לחקירה יחד עם הוריהם, ובחקירה הציגו להם את הסרטונים. חלק הודו מיד במעשים וחלק ניסו להסביר אותם כמעשה קונדס – תירוץ שלא התקבל במשטרה. התיק הועבר לפרקליטות, שם יחליטו אם להגיש נגדם כתב אישום או להעביר את הטיפול בעניינם לגורמי הרווחה.