הכול התחיל בסטייה קטנה בכביש, הנהגת - אישה בהיריון. מאחוריה רוכב קטנוע שהסטייה שמבצעת האישה כנראה מרגישה אותו – מאוד. אחרת אין איך להסביר מדוע בחר לתקוף אותה ולהכות אותה נמרצות. "הוא נתן בעיטה חזקה במראה, נכנס עם כל הגוף לאוטו והתחיל להכות אותי", סיפרה למוקד 100. רוכב הקטנוע, אשר ממן בן 57 מירושלים, נעצר על ידי המשטרה והוגש נגדו כתב אישום. אבל האלימות שהתפרצה ממנו לא חדשה – לא למשטרה, ולא למי שאי פעם נהג בכבישי ישראל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בירושלים תאונה קטנה הפכה לקטטה גדולה, כששני הצדדים לא ממש כבשו את יצרם ויצאו מהמכונית. והם לא היחידים – חלק גדול מהמקרים מתחיל בכך שהנהג בוחר מלכתחילה לרדת מן הרכב ולהתקרב לרכב אחר. ברגע שזה קורה, כבר אפשר לדעת שזה לא ייגמר בטוב.

בריונות הכביש מטרידה את הציבור הישראלי והיא כנראה גם נפוצה מאוד. 50% מהנשאלים בסקר ענו שהיו עדים לקטטה בכביש לפחות פעם אחת בשנה האחרונה. 94% מהנשאלים סיפרו שהיו עדים לצפירות מתמשכות ואגרסיביות. 83% מהנשאלים סיפרו שהיו עדים לתנועות מאיימות או לאלימות מילולית.

לסטטיסטיקה הזו יש קשר חד משמעי לתאונות דרכים. מחקרים מקשרים בין עצבנות בכביש לפזיזות שבסופו של דבר גורמת לתאונות. "נהגים שמתנהגים ונוהגים באלימות בכביש מעורבים בלמעלה מ-50% יותר בתאונות דרכים", אמר עו"ד יניב יעקב, סמנכ"ל עמותת אור ירוק. "כך שהסכנה גדולה מאוד. הפתרון המרכזי להתמודדות עם התופעה של אלימות בכביש היא אכיפה משטרתית".

יוסף נגר, נהג מונית שהותקף בידי אדם שרב איתו בכביש סיפר על היום בו הותקף. "אני נסעתי בכביש, ואחד עם האוטו שלו התחיל לחתוך אותי", שיחזר. "אז נעצרנו ברמזור. אני ירדתי לשאול אותו למה הוא עושה את זה, דפקתי לו בחלון הוא ירד עם והכניס לי אגרופים, השאיר אותי זרוק כמו כלב על הרצפה ונסע".

עברייני הכביש לא בוחלים בדבר, הקורבן יכולה להיות אישה בהיריון או קשיש. כמו המקרה של ב' בן ה-77: "נסעתי בכביש יהוד, אחרי שגמרנו לטפל בנכדים הקטנים שלנו. פתאום עוקף אותי רכב 'קאיה' והנהג התחיל להשתולל בכביש. שאלתי אותו למה הוא משתולל. הוא עצר את הרכב, החלון אצלי היה פתוח, הוא הכניס לי אגרוף. אני לא יודע איך נשארתי חי עם האגרוף הזה, ואחרי שבועיים אני הרגשתי שהיד הימנית לא עובדת, אחר כך התחלתי לגמגם". שוטרי מרחב יפתח עצרו את הצעיר שהעז להכות את הקשיש, כתב אישום הוגש נגדו.

האלימות בכביש היא לא רק מכות פיזיות, כל עבירה של קיפוח זכות, חיתוך מהיר ועצבני או גניבת זכות קדימה מייצרות כעס אצל הנהג הנפגע, מה שמעלה את רמות המתח הכללי בכבישי ישראל, מתח שלעתים מתפרק באופן אלים ובלתי צפוי.