ציפי פרץ מעפולה ניסתה למנוע את האלימות שספגה במאי 2011. כשהלכה לאסוף את חפציה מביתו של בן זוגה לשעבר, ביקשה ליווי משטרתי שכן הוא איים עליה ועל בן זוגה החדש מספר רב של פעמים. אולם לטענתה, השוטרים שנשלחו ללוות אותה לא עשו דבר כשהיא ובן זוגה החדש נדקרו בידי האקס - דבר שהוביל למותו ופציעתה. כעת היא תקבל פיצוי של מאות אלפי שקלים מהמשטרה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ציפי גרה עם בן זוגה לשעבר במשך ארבע שנים כשהחליטה לסיים את הקשר בשנת 2011. מאותו יום בן זוגה לשעבר לא הפסיק לאיים על חייה ועל חיי בן זוגה החדש בשיחות טלפון והודעות, דבר שהוביל לתלונות חוזרות ונשנות במשטרה. כשהבינה שעליה לחזור לדירה שחלקו בעבר כדי לאסוף את חפציה, עשתה זאת בתיאום עם המשטרה, ואף זכתה לליווי משטרתי של שני שוטרים – בתנאי שבן זוגה החדש יישאר מחוץ לדירה. השניים הסכימו, והיא נסעה למקום.

בעת שאספה את חפציה והעבירה אותם לבן זוגה החדש על מנת שיכניסם לרכב, בן הזוג לשעבר החל להתעמת עמה. בשלב כלשהו היכה אותה באגרוף בפניה והיא נפלה על הרצפה. בשלב זה שלף סכין, והחל לדקור אותה. היא זעקה לעזקה, ולטענתה שני השוטרים שליוו אותה הבחינו בנעשה – ולא עשו דבר.

בן זוגה שמע את שמתרחש, פרץ את הדלת וניסה לחלץ את ציפי – אולם בן הזוג לשעבר זינק גם עליו ודקר אותו פעם אחר פעם. גם במקרה זה, טוענת ציפי, השוטרים לא עשו דבר. ציפי ובן זוגה לא הצליחו להיחלץ מהמקום, ובעוד שהיא מנסה להזעיק עזרה ראתה כיצד בן זוגה נדקר למוות. בשנת 2012 הורשע בן זוגה לשעבר של ציפי ברצח וניסיון לרצח.

ציפי תבעה, בעזרת עורכת הדין מאירה אזרד, את המשטרה, באומרה כי לא קיימה את החובות המוטלות עליה. לדבריה, התלונות החוזרות ונשנות שהגישה אמורות היו לגרום למשטרה להתייחס לאירוע כבעל פוטנציאל אלים, ולכן לשלוח לה ליווי של שוטרים חמושים ובעלי הכשרה מתאימה. המדינה, מנגד, טענה כי השוטרת שנכחה במקום פעלה באופן מיידי, יחד עם המתנדב הנוסף שהיה עמה, כשהבינו מה מתרחש. לפי כתב ההגנה, לא היה ניתן למנוע את האירוע שכן התרחש "בהרף עין".

בבית המשפט בחיפה נקבע כי ציפי תקבל פיצוי על סך 700 אלף שקלים כפיצוי על רשלנות השוטרים ותחנת המשטרה. בנוסף, בית משפט השלום בחיפה קבע לציפי פיצוי של 1.5 מיליון שקלים מהרוצח עצמו. ציפי עצמה נעזרת כיום בקצבה מהביטוח הלאומי, לאחר שהוכרה כנכה בעקבות האירוע.

"לצערי פסק הדין לא ישנה את התרבות המערכתית של המשטרה בן לילה, אך הוא בהחלט צעד ראשון", מסרה עו"ד אזרד. "זהו מהלך שמעביר מסר לכל השוטרים שהתנהלות זאת היא בעייתית ושעליהם להקפיד על שמירת חיי אדם ואין די במדים ו/או נשיאת נשק כדי להיקרא שוטר. שוטרים יצטרכו להבין כי 'הכיס העמוק' של מדינת ישראל לא יחפה על מעשים מהסוג הזה ויכולה לקום גם אחריות אישית. למרשתי לא יועילו הכספים שנפסקו, חברה הקרוב איבד חייו, היא כמעט נרצחה וחיה חיי נרדפת, מתה חיה".

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il

עורכת הדין מאירה אזרד
עו"ד מאירה אזרד