בית המשפט העליון דחה ערב (ראשון) את עתירת התנועה לאיכות השלטון נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. התנועה ביקשה מבית המשפט להורות על נתניהו להתפטר הן מתפקידו כראש הממשלה והן מתפקידי השר שבהם הוא מחזיק, או להורות לו להודיע על נבצרותו הזמנית. שופטי בג"ץ דחו את העתירה על הסף בגלל אי-מיצוי הליכים. מהתנועה לאיכות השלטון נמסר: נמתין פרק זמן נוסף לתגובת רה"מ וככל שיהיה צורך נגיש את העתירה בשנית.‎

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בג"ץ קבע כי התנועה לאיכות השלטון הייתה צריכה לפנות לראש הממשלה בעניין לפני הגשת העתירה. "החלטת היועץ המשפטי לממשלה על הגשת כתב אישום נגד ראש הממשלה פורסמה לפני כשלושה ימים", נכתב בפסק הדין. "משפורסמה ההחלטה, היה על העותרת לפנות בעניין פעם נוספת למשיבים – ולא להסתפק בפנייתה המוקדמת אליהם מספר ימים לפני שהוחלט על הגשת כתב אישום".

בג"ץ נימק את החלטתו בכך שמספר שעות לפני הגשת העתירה "פורסמה ידיעה לפיה המשיב 1 (רה"מ נתניהו) מתכוון להעביר מידיו את ארבעת תיקי השר בהם הוא מחזיק באופן אשר עשוי לייתר באופן חלקי את הסעד המבוקש". בנסיבות אלו, קבעו השופטים, ראוי היה כי העותרת תפנה בשנית לפרקליטי ראש הממשלה על מנת לקבל את תגובתם.

מוקדם יותר היום דרש יו"ר התנועה לאיכות השלטון, עו"ד ד"ר אליעד שרגא, מרה"מ נתניהו להתפטר מכל תפקידו. בנימוקיו הסביר שרגא שעל נתניהו להתפטר מסיבה ציבורית, אתית ומוסרית בשל כתבי האישום שהוגשו נגדו וכי חוק יסוד הממשלה לא מתיר לו להמשיך לכהן בתקופת ממשלת מעבר.

מהתנועה לאיכות השלטון נמסר בתגובה: "עילת מיצוי ההליכים היא עילה חמקמקה ונתונה לפרשנות משתנה של בית המשפט. התנועה סוברת כי מכתב מיצוי בן שבוע ימים ממנו התעלם ראש הממשלה ועוד שלושה ימים מיום בו התקבל ההחלטה להגיש כתבי אישום היוו מיצוי מספיק. בית המשפט סבר אחרת ואנו מכבדים את החלטתו. נמתין פרק זמן נוסף לתגובת רה"מ והיועמ"ש וככל שיהיה צורך, נגיש את העתירה בשנית".‎