"עדותי אמינה, מה שקרה בימים האחרונים עבר כל גבול": בבית משפט השלום בתל אביב התנהל היום (ראשון) דיון בבקשה להטיל ולאכוף את צו איסור הפרסום על פרטים מחקירתו של עד המדינה בתיק 4000 ניר חפץ, הנוגעים לדמות נשית שמעורבת בפרשה. במהלך הדיון, ובשל היותו פתוח לציבור, אמר חפץ לשופט: "אתה שופך את דמי - זו שערורייה", ובסיומו - הביע ביטחון בעדות שמסר. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"בשנה וחצי האחרונות ספגתי, מי כמוכם העיתונאים יודעים שלא דיברתי", אמר חפץ בצאתו מהדיון. "אני רוצה לומר לכל החשודים בכל החקירות - אני מאחל לכולם שיזכו לחפותם. אני לא נגד אף אחד, להיפך. בוודאי ראש הממשלה שאני עבדתי איתו. אני חתמתי בפברואר 2018 עד מדינה, במשך ימים ארוכים נתתי עדות שכל כולה אמת מזוקקת. אני משוכנע שבית המשפט יקבע שעדותי אמינה. הדברים בימים האחרונים עברו את כל הגבולות". 

חפץ, שנראה לחוץ במהלך כל הדיון, רשם לעצמו הערות וסירב לשבת, ובשלב מסוים אף יצא מהאולם אך חזר אליו לאחר זמן מה. השופט הודיע כי פרטי הפרשה שעולים בדיון יהיו אסורים בפרסום, אך קבע כי הדיון יתקיים בדלתיים פתוחות. למרות החלטתו, ביקש חפץ לומר דברים - אך דרש שזה יקרה בדלתיים סגורות. השופט הסכים ונקבע כי בסוף דבריו יוחלט אם הדברים יתפרסמו או יישארו חסויים. 

לאחר שסיים את דבריו בדיון, הודיע חפץ: "אם תהיה החלטה של בית משפט לקבל את צמצום צו איסור הפרסום אבקש לתת לי זמן להגיש ערעור. כלומר, לא לתת צמצום לצו איסור פרסום באופן מיידי. אני רוצה זמן להגיב להחלטה".

פרקליטו של חפץ, עו"ד אילן סופר, אמר: "יש כאן פגיעה ישירה בצנעת הפרט ובפרטיותו של ניר חפץ. בעדות שאנחנו מדברים עליה אין דבר וחצי דבר עם האינטרס ציבורי. אין קשר בין העדות לבין החלטתו של ניר חפץ. רק פגיעה בצנעת הפרט".

"אנחנו חזרנו על בקשנו להותיר את צו איסור הפרסום על כנו. מה שהבהרנו בבית המשפט זה שניר חפץ עובר מתקפה בלתי נפסקת של לחצים והשמצות – הכל במטרה אחת, שהוא יחזור בו מעדותו או לחילופין שיגיע מורתע לבית המשפט. אני אומר בצורה המוסמכת ביותר – מי שעושה את זה, טועה טעות חמורה". 

"הלקוחה שלי לא קשורה לחקירות, היא רוצה להמשיך את חייה" 

עו"ד שלי אשבול, המייצג את הדמות הקשורה אל חפץ שאת עדותה נאסר לפרסם, טען בתחילת הדיון: "זו עדות שאסור שתצא החוצה לתקשורת באופן כלשהו. מדברים על הפגיעה בעד המדינה ניר חפץ והנזקים שאולי נגרמו אבל לא מתייחסים אליה. הבחורה היא צד שלישי שאין לו שום קשר לפרשה. היא לא חשודה".

"הלקוחה שלי היא צד ג', תם ותמים שנקלע ממש בניגוד לרצונה ובעל כורחה לתוך עין הסערה, היא לא קשורה לפרשות, היא לא קשורה לחקירות, היא נגררה לשם, השם שלה שורבב שלא מיוזמתה", הוסיפה. "עוברים עליה ימים מאוד לא פשוטים, אפילו ימים קשים. היא אדם שחי את חייו בצניעות, אדם אלמוני ששלפו אותו ופתאום הניחו אותו במרכז הזרקורים, היא לא מעוניינת בכך, היא רוצה להמשיך את חייה". 

אמיר אוחנה (צילום: מרים אלסטר פלאש 90)
אוחנה. פרסם פרטים אסורים לפרסום מחקירת חפץ | צילום: מרים אלסטר פלאש 90

מנגד, עו"ד איציק בם שנכח בדיון טען כי "צו איסור הפרסום נועד להציל את מנהלי החקירה ופרקליט המדינה. התבצעה כאן עבירה של סחיטה באיומים. במהלך החקירה, כך אני מתרשם, הם היו מוכנים לרמוס את פרטיותו".

"הסיפור הזה כבר הגיע למשפחה שלו ולכן הצו לא ימנע את הפגיעה בחפץ שנעשתה", המשיך בם. "מי שצריך לעמוד במוקד הדיון הוא זה שביצע את החקירה הזאת. הם רוצים שהתקשורת לא תבקר אותם. לדעתי חייבים לפרסם את מהות העניין בלי לפרסם פרט שמזהה את המשיבה. לדעתי חשוב שידעו שהעדות הזאת לא רלוונטית לתיק 4000". על כך ענה נציג הפרקליטות: "הדיון לא צריך להתנהל בתקשורת, זו טעות. הטענה שמטרת הצו היא רק לשמור על הפרקליטות, אינה נכונה. יש כאן בעיה".