מינוי פרקליט המדינה ממשיך להסתבך: שר המשפטים אוחנה מגיב במכתב רשמי, לצו ההקפאה שהוצא למינוי מ"מ פרקליטת המדינה וקובע – הצו לא רלוונטי. במכתבו מנמק אוחנה כי "לא ניתן להשהות מעשה שכבר נעשה". ביום רביעי, רגע לפני טקס חילופי פרקליט המדינה, הוציא בג"ץ צו הקפאה למינוי ב-ארי למ"מ פרקליטת המדינה, זאת בעקבות עתירה של התנועה לאיכות השלטון נגד המינוי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

במכתב הרשמי של שר המשפטים אוחנה הוא נימק מדוע לדעתו הצו לא רלוונטי, וכתב כי "העתירה מבוססת על מצע עובדתי שגוי, הצו שנועד לשמר את המצב הקיים, אינו רלוונטי והמינוי הוא מעשה עשוי. לא ניתן "לעכב" מינוי שכבר בוצע, או "להשהות" מעשה שכבר נעשה". 

היועמ"ש מנדלבליט הגיב למכתבו של אוחנה וכתב כי הוא סבור שדבריו אינם מהווים סיבה לשינוי הצו הארעי שניתן על ידי בג"ץ: "אין באמור לעיל כדי להקים עילה לשינוי החלטת בית המשפט". בדבריו נימק היועמ"ש כי הצו ניתן "כדי למנוע פגיעה בתפקודה התקין של הפרקליטות המדינה". חוות דעתו של מנדלבליט על מינוי בן-ארי למ"מ פרקליטת המדינה, שפורסמה לאחר המינוי, היא כי "מינויה חורג באופן קיצוני ממתחם הסבירות, ולפיכך ישנה מניעה משפטית לאשרו". 

בעתירה שהוגשה ביום רביעי האחרון נכתב כי "קיים חשש כבד כי הטלת תפקיד ממלאת מקום פרקליט המדינה הוא חסר סבירות קיצוני ומונע כולו משיקולים זרים, מחוסר ניקיון כפיים ומחוסר תום לב ולנוכח אינדיקציות לכך שהשיקולים בבסיס ההחלטה עניינם החלשת שומרי הסף וגורמים במערכת אכיפת שלטון החוק הנוגעים וקשורים לתיקי החקירה של ראש הממשלה בנימין נתניהו". 

התנועה לאיכות השלטון הגיבה על מכתבו של שר המשפטים אוחנה: "התרגיל של אוחנה שקוף ולא מחזיק מים. מבחינה מהותית הישיבה על הכיסא היא שקובעת ומינויה של הגב' בן ארי בוטל אודות לעתירתה המהירה של התנועה. הניסיון לרמוס ברגל גסה צו ביניים שהוצא על ידי בית המשפט העליון הוא המשך המתקפה האוטואימונית של שר המשפטים כנגד מערכת אכיפת החוק. אנו מבקשים להזכיר לשר אוחנה כי הפרת צו מהווה ביזיון בית משפט וגם הוא אינו מעל החוק".