שבעה בני משפחה, חמישה מבוגרים ושני פעוטות, מאזור השרון עתרו הבוקר (שלישי) לבג"ץ, באמצעות האגודה לזכויות האזרח, בדרישה שהמשטרה תספק להם הגנה בשל העובדה שהם מצויים בסכנת חיים. המשפחה, שנמלטה מביתה, נמצאת לדבריה בסכנת חיים לאחר שאחד מבני משפחתם היה מעורב באירוע פלילי. בעקבות אותו אירוע המשטרה הזהירה אותם כי הישארותם בביתם מסוכנת, משום שידוע כי יש מי שמתכוון לפגוע בהם כנקמה על אותו אירוע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מאז אותו יום, מזה למעלה משלושה חודשים, בני המשפחה עברו בין דירות ומקומות מסתור, בניסיון למצוא מקום בטוח. בתחילת החודש, במהלך נסיעה לתפילה במסגד, הותקפו שניים מבני המשפחה בנשק חם על ידי מספר רעולי פנים. בעקבות התקיפה השניים נפצעו פציעות חמורות ופונו לבית חולים, לאחר שמספר קליעים חדרו לגופם.

במשך שבוע שהו שאר בני המשפחה באזור ההמתנה בבית החולים, ולדבריהם פחדו אפילו לצאת מפתח בית החולים, מחשש שאורבים להם בחוץ. לאחר שפנו מספר פעמים למשטרה נמסר להם כי המשטרה אינה רואה במציאת פתרונות לאזרחים במצבם חלק מתפקידיה ואחריותה, וכי "למשטרת ישראל אין כל יכולת להקצות אבטחה פרטית 24 שעות ביממה וזה אינו תפקידה".

"נותרים ללא הגנת המדינה וגורלם נחרץ"

לפני שבוע וחצי, לאחר שהבינו כי המשטרה לא תגיע לבית החולים, נסעו בני המשפחה מבית החולים הישר לתחנת משטרה. שם הסבירו לשוטרים כי אין מי שיקבל אותם אפילו באופן זמני לביתו במצב בו הם נמצאים, כיוון שהם מסכנים את כל מי שסביבם. בתחנת המשטרה הודיעו לבני המשפחה שאין ביכולתם לסייע וכי עליהם לדאוג למקום מוגן בעצמם. לאחר שבני המשפחה סירבו לעזוב את המקום, אפשרו להם השוטרים לישון על הרצפה, על גבי קרטונים, בחדר ממוגן במגרש החניה שבתחום התחנה.

בעקבות התערבות האגודה לזכויות האזרח הועברו בני המשפחה למקום מסתור זמני, אך אתמול הורו להם בעלי המקום לעזוב, והם הועברו למבנה נטוש באזור תעשייה, שאינו ראוי למגורים. לטענת המשטרה, מספיק שהמקום יהיה מוגן ואין צורך שיהיה ראוי למגורים.

בעתירה, שהוגשה באמצעות עו"ד רוני פלי מהאגודה לזכויות האזרח, נטען כי הזכות להגנה על החיים ועל שלמות הגוף היא זכות חוקתית המעוגנת בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. עוד נטען, כי על כל רשויות המדינה חובה לפעול לספק הגנה זו. סירובה של המשטרה להגן על העותרים מנוגד גם לחוק זכויות נפגעי עבירה.

"המשטרה היא הגוף היחיד לו הסמכות והחובה להגן על אזרחים המאוימים בפני ביצוע עבירות פליליות נגדם, כפי שמאוימים העותרים. כאשר המשטרה מפנה עורף לאזרחים מאוימים הם נותרים ללא הגנת המדינה וגורלם נחרץ", נכתב בעתירה. "דמם של העותרים מותר, ויש להם פחד מבוסס שבהעדר הגנה ישובו ויתנכלו להם. הם נעים ונדים ועדיין מחלימים מפציעות חמורות. אין ביכולתם להמשיך לשכור דירות מחבוא במקומות שונים בארץ, והם מעוניינים לחזור לביתם, אם יזכו שם להגנה. בלית ברירה הם נכונים לשתף פעולה גם עם פתרונות אחרים שיבטיחו כי יהיו מוגנים במסגרת ראויה למגורים. מדינה שאינה נענית לכך, והופכת את אזרחיה ביודעין לפליטים, חוטאת לעקרונות הבסיסיים ביותר של משפט זכויות האדם".

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "מדובר באירוע ירי הנחקר בימים אלה במטרה להגיע לחקר האמת ולמצות את הדין עם המעורבים. השוטרים הגיעו למודיע מתוך כוונה לסייע לו, אולם בקשתו לאבטחה צמודה בכל שעות היממה ללא יעד מפורש שבכוונתו להגיע אליו הייתה בלתי סבירה".

"מבלי להתייחס למקרה זה או אחר נציין כי מדובר במאות אירועים מדי יום, אירועים בהם על רקע אלימות, סכסוך מתמשך, אלימות במשפחה ,מעורבות בארגוני פשיעה ועוד מקרים רבים שהיריעה צרה מלהכיל, מבקש המתלונן אבטחה צמודה כשלמשטרת ישראל אין כל יכולת להקצות אבטחה פרטית 24 שעות ביממה וזה אינו תפקידה.
נמשיך לשמור על שלום הציבור ובטחונו ולפעול נגד האלימות והפשיעה בחברה הערבית ובכלל", הוסיפה המשטרה.