"הילדה שכבה מלאה בצרכיה כשהיא אינה יכולה לזוז": בית משפט השלום בראשון לציון האריך היום (שלישי) בשישה ימים את מעצרם של הורי בת החמש שנמצאה קשורה לבדה בביתה. נציג המשטרה סיפר כי הילדה לא הייתה רשומה במרשם האוכלוסין וציין כי היא הייתה נעולה וכפותה במשך כמה שעות. השופט הצהיר בדיון: "ראיתי את התמונות של הילדה, הן מזעזעות. אין סיכוי שהדברים קרו בזמן שההורים יצאו מהבית, זה לכל הפחות הזנחה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אתמול בשעות הערב המוקדמות קיבלנו דיווח על צעקות ובכי של ילד מתוך דירה", תיאר בדיון החוקר המשטרתי. "שוטרים שהגיעו למקום גילו דירה נעולה ונכנסו בדיוק כשהגיע בעל הבית. הם איתרו בחדר האמבטיה ילדה כבת חמש כפותה וכבולה, כשהיא חבולה בכל חלקי גופה. הילדה שכבה מלאה בצרכים ובדם כשהיא קשורה בידיה, רגליה וצווארה - ואינה יכולה לזוז. היא הובהלה לבית החולים במצב בינוני-קשה. לאחר תשאול ההורים שחזרו לביתם, השניים נעצרו והובלו להארכת מעצר".

במהלך הדיון הכחיש האב שקשר את הילדה, אך הודה בהזנחתה לאורך השנים. השופט החליט לשלוח את הבת לבדיקה רפואית שתיעשה על ידי רופא מהמכון לרפואה משפטית ואמר: "לאחר שהוסברה להורים משמעותה של הבדיקה וקיבלנו את הסכמתם, אני מתיר לבצע בדיקה פתולגית לקטינה מוקדם ככל הניתן".

הבניין בלוד שבו נמצאה בת ה-5 קשורה (צילום: החדשות12)
הבניין בלוד שבו נמצאה בת ה-5 קשורה | צילום: החדשות12

בדיון בבקשת המשטרה להאריך את מעצר האם, הדגיש החוקר כי "היא נחקרה והכחישה כל קשר לחבלות שנמצאו על גופה של בתה. עלו סתירות מהותיות בין מה שנמצא בשטח לבין גרסתה של האם". לדבריו, האם טוענת שמישהו פרץ לבית ושחסרו 40 אלף שקלים ושלוש שרשרות זהב. עוד ציין כי היא לא רצתה לקבל ייעוץ וסיוע משפטי שהוצעו לה בשפה הערבית.

פרקליטה של האם אמר בדיון כי היא טוענת שבתה סובלת ממחלה קשה. "כל נגיעה בגופה גורמת לשינוי בצבע עורה", הסביר. "לאחר ההחמרה במצבה לקחה אותה האם לטיפולים בשטחים, אולם הטיפול החמיר את מצבה. הילדים שנשארו בבית בגילאי 3-6 וצריכים את אחד ההורים שלהם לידם". השופט השיב לטענות ואמר: "יש חשש ממשי לשיבוש חקירה, במיוחד כשיש ילדים קטינים שמצויים בטיפול האם. באשר לשאר הקטינים שנשארו ללא ההורים נכנסה הרווחה לפעולה, כך שהילדים נמצאים תחת השגחה".

"המשפחה לא מוכרת כלל לרשויות"

נציגי המשטרה וגורמי הרווחה בעיריית לוד הדגישו כי המשפחה איננה מוכרת להם כלל, וכי הילדה לא רשומה במחשבי משרד הפנים ותאריך הלידה שלה לא ידוע. האב, בן 51 מהמגזר הערבי, נשוי לשתי נשים - האחת פלסטינית והשנייה, אם הילדה, בת 35 מכוויית. לדברי המשטרה, האם הגיעה לישראל דרך רמאללה. בסך הכל יש לאב 16 ילדים, 12 מאשתו הפלסטינית וארבעה מאשתו הכווייתית.

עו"ד חי אוזן ועו"ד מוחמד ענבוסי (צילום: יח"צ)
עו"ד חי אוזן ועו"ד מוחמד ענבוסי | צילום: יח"צ

בעיריית לוד אמרו כי הם מחכים לסיום החקירה כדי לטפל בילדים, שבינתיים הועברו למשפחה המורחבת של ההורים. "המשפחה לא מוכרת ברווחה בכלל, לא פנו לטיפול או סיוע ובטח שהילדים לא הוכרו כילדים בסיכון", פירטו נציגי העירייה. "אנחנו לומדים את הפרטים ובודקים את כל הנתונים".

אחד מבניו של האב אמר לפני הדיון: "הם בחיים לא יעשו דבר כזה. נראה לך שמישהו יעשה דבר כזה לילד שלו? זה לא הגיוני. אני לא גר איתם בבית. באתי לשמוע את הדברים בבית המשפט". הבן תיאר את האירוע מנקודת מבטו: "השוטרים אמרו לי תיקח את הילדים ולך. אבא ואשתו נשארו עם המשטרה".

בעבר פנה האב למשרדי הפנים והרווחה לטובת ביצוע איחוד משפחות עם אשתו השנייה - אם הילדה בת החמש - וסורב מכיוון שבמחשבי משרד הפנים נרשם שהוא נשוי לאשתו הראשונה. כשהבין שהסיכויים לאישור האיחוד נמוכים, הפסיק האב בהליך.‎

אחד השכנים של המשפחה בלוד אמר, "הם כמה חודשים פה בבניין. שמעתי את הילדה בוכה מהבית שלי אתמול. האבא בחור טוב סך הכל, הוא שכן טוב והכל טוב, אבל מה קרה אני לא יודע, רק אתמול שמעתי את הבכי".

עו"ד חי אוזן, פרקליטו של האב, מסר בתגובה להחלטת בית המשפט: "ההורים מכחישים שכשעזבו את הילדה היא הייתה במצב הזה ובימים הקרובים יבדקו את טענתם באשר למצבה הבריאותי של הילדה. האב לא הודה בהזנחה, אלא מסר גרסה לפיה בן משפחה אמור היה לבוא ולהשגיח עליה".

תגובת עו"ד מוחמד ענבוסי, פרקליטה של האם: "החקירה בתחילתה ואנחנו רוצים לתת למשטרה לעשות את עבודתה. האם מכחישה כל קשר לאירוע. הילדה סובלת ממחלה וקיים חשש שמישהו פרץ לבית. אני אופטימי כי בסוף יתגלה שהיא חפה מכל פשע".

ברהנו טגניה השתתף בהכנת הידיעה.