ריאיון מיוחד עם בכיר הליכוד - והיחיד מהמפלגה שהסכים להגיע לוועידה: לאחר הקריאה של ראש הממשלה ויו"ר הליכוד נתניהו לחברי מפלגתו שלא להגיע לוועידת המשפיעים של חדשות 12, ח"כ גדעון סער היה היחיד שהודיע שיגיע בכל זאת. כתבתנו דפנה ליאל בריאיון מיוחד עם בכיר הליכוד.

בתחילת דבריו, התייחס סער לקריאת ראש הממשלה נתניהו לחברי הליכוד להחרים את הוועידה: "אני מכבד החלטה של כל אחד שבחר על פי שיקול דעתו, שיקול הדעת שלי היה שנכון להופיע. אלה במות חיונית עבורנו לבטא את העמדות של הליכוד על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר של הליכוד". 

על המתקפה של יו"ר כחול לבן, בני גנץ, לפיה על ראש הממשלה נתניהו היה לנסוע לקריית שמונה ולא ללונדון, אמר סער: "זאת כזאת חוצפה, אני זוכר כשאנחנו היינו באופוזיציה היה לנו כלל - כשראש הממשלה נמצא בשליחות מדינית בחו"ל - לא תוקפים אותו בארץ". 

רה"מ נתניהו ורעייתו עם שובם מלונדון (צילום: חיים צח, לע"מ)
סער דחה את הביקורת על נסיעת נתניהו ללונדון | צילום: חיים צח, לע"מ

"מי שמדבר בשם הממלכתיות כשהוא עושה כזה דבר, כראש ממשלה נמצא בשליחות, הוא לא נמצא בקניות, הוא יושב עם ראש ממשלת בריטניה, אחת הידידות הגדלות של מדינת ישראל שנבחר לא מכבר, בנושאים הכי חשובים, לביטחון ישראל שגנץ מכיר אותם, הוא יודע טוב מאוד איזה נושאים עולים בפגישות מהסוג הזה ואם הוא בוחר לתקוןף - זאת אומרת שאין שום גישה ממלכתית ושום קו אדום, התקפה לשם התקפה, לא מכובד ולא ראוי". 

"ממשלת נתניהו מובילה קו נועז, חזק ובלתי מתפשר בצפון" 

סער התייחס גם לאירועים הביטחוניים: "בגבול הצפון התרחשו מספר אירועים. בזירה הסורית ישראל לקחה אחריות על דבר מסוים, בגזרות אחרות - אני לא אתייחס. ישראל לא לקחה אחריות, אבל כל מי שעיניו בראשו מבין שהממשלה הנוכחית בראשות נתניהו מובילה קו נועז, חזק, בלתי מתפשר ושקול".

"הקו הזה הוא נגד שני דברים מאוד קריטיים - הניסיונות האירניים להתבסס בסוריה, לבנות לנו חזית שלישית במדינה שכנה, כדי להשיג יכולת מהלומה רצינית על העורף האזרחי שלנו. ובעניין הזה רואים ומבינים את הפעילות", הדגיש סער. "הנקודה השנייה זה המהלך של החיזבאללה שהוא גם מהלך אירני להשגת טילים מדויקים, דבר שישנה לחלוטין את פני העימות העתידי בינינו לבין חיזבאללה. מסתבר שהאויבים שלנו לא כל כך ממהרים לפתוח במלחמות נגדנו". 

גבול הצפון, חיילים, כוננות, צה"ל (צילום: חדשות 12)
"ישראל מפעילה קו נחוש מול אויביה בצפון" | צילום: חדשות 12



"כשהולכים לקלפי, הדבר החשוב הוא לקחת בחשבון מי יכול לעמוד מול האתגרים הענקיים האלה?", אמר סער, "עמידה ביטחונית ומדינית. זה אומר גם עמידה מול טראמפ ופוטין כדי לקבל גיבוי לפעילות שלנו ואני חושב שהעם חכם ולכן העם יבחר בליכוד". 

סער מעריך: "נתניהו ישיג 61 מנדטים" 

"בהתייחסו למה שיקרה בבחירות ב-17 בספטמבר, אמר סער שהוא מעריך שגוש הימין יקבל 61 מנדטים – ונתניהו יוכל להרכיב ממשלת ימין-חרדים. "מי שרוצה שתהיה ממשלת ליכוד, ממשלת ימין, חייב שהליכוד תהיה המפלגה הכי גדולה. אם אנחנו לא נהיה המפלגה הכי גדולה, במציאות של התחרות הצמודה הזאת - אנחנו לא יודעים איך תסתיים הרכבת הממשלה. לכן זה היעד שלנו - וכל מי שרוצה סוג כזה של ממשלה, שלא יתפתה מהספינים של ש"ס ומפלגות אחרות ויצביע רק ליכוד". 

"אנחנו מתכוונים להוביל ולא לחלק את ההגה, רוטציה זה לחלשים, זה להציע שני ראשי ממשלה לציבור וזה לא רציני", תקף סער. "כשמדברים על אחדות, זה ערך, זה דבר חשוב, אבל כשבא מישהו ואומר אני פוסל את נתניהו - זאת אומרת את מנהיג המפלגה, שקיבל הכי הרבה קולות בבחירות באפריל, אחר כך הוא אומר אני פוסל את כל המפלגות הדתיות, ש"ס, יהדות התורה, הבית היהודי, תקומה. הוא רוצה אחדות? הוא אמר ממשלת אחדות חילונית, זה בלי דתיים, למה? למה אתה פוסל ציבורים שלמים? אני לא פוסל אף אחד".

כך נתניהו חגג את ניצחונו (צילום: איתן אלחדז/TPS‎, חדשות)
"הליכוד ינצח גם בבחירות האלה" | צילום: איתן אלחדז/TPS‎, חדשות



"מי שפסל את רוב הציבור במדינת ישראל - הליכוד וכל המפלגות הדתית - זה כחול לבן", אמר סער, "לכן הוא העמיד את הבחירה בצורה מאוד חדה, ממשלת ימין או ממשלת שמאל. מי שרוצה ממשלת ימין מצביע ליכוד, ומי שלא רוצה שיחליט איך הוא מצביע, זה לא מעניין אותנו. הוא בעצם אימץ את האג'נדה של לפיד. הייתם צריכים להגיד שבוטלה הרוטציה - אם זה לא הליכוד זה לפיד לכל הקדנציה".

"אני אגלה לך סקופ", אמר, "אנחנו הולכים לנצח בבחירות. אנחנו מתכוונים לנצח, להרכיב ממשלה לאומית בראשות הליכוד שתמשיך לחזק את ישראל כמו ב-10 השנים האחרונות. כל פעם מתפתים להאמין בסקרים, תמיד אנחנו מקבלים יותר, אנחנו הליכוד בעזרת השם נקבל תוצאה יותר טובה מאפריל. ותשווי את זה לסקרים של היום".

על סוגיית החסינות לראש הממשלה נתניהו אמר סער: "כחבר ועדת הכנסת, השתתפתי בהרבה מאוד דיונים בנושא של חסינות לחבר כנסת, זה לא נושא להסכמים קואליציוניים, זה נושא שמתנהל קודם כל בוועדת הכנסת ושם צריך לקבל את ההחלטות. זה נושא שההחלטה בו צריכה להתקבל באופן ענייני, בכל מקרה, של כל אדם".