הדיירים קיבלו צו פינוי
הדיירים קיבלו צו פינוי | צילום:

דיירי שני הבניינים המשותפים ברחוב חטיבת הנח"ל שבחדרה, לא הופתעו הערב (ה') כשקיבלו צו פינוי המודיע להם שעליהם לפנות את ביתם, לאחר שזה הוגדר מבנה מסוכן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הליקויים שנמצאו בבניינים, לטענת 82 דייריהם, מלווים אותם עוד מיום הקמתם לפני כשלוש שנים וחצי. כבר אז, הם אומרים, נרשמו עיכובים משמעותיים בקצב הבנייה ובהכשרת הפרויקט למגורים.

בעוד שתאריך אכלוס הדירות הרשמי נקבע לחודש פברואר 2013, כניסת המשפחות אליהן התאפשרה רק כחצי שנה לאחר מכן, וגם אז - לטענת הדיירים - מבלי שהונפק להם טופס 4 הקובע כי הבניין מאושר למגורים.

"אנשים עברו לגור בדירות בלי חשמל", סיפר לחדשות 2 אחד הדיירים המתגורר בבניין. "רק בסוף דצמבר 2013 קיבלנו טופס 4, ואף אחד לא הבין איך זה קרה. לא היה מעקה בחדר המדרגות, מערכות הכיבוי והספרינקלרים לא תפקדו, האינסטלציה חוברה באופן לקוי. לא יכולתי לשתות מים מהברז - להכל היה ריח של ביוב".

המכתב שאישר את מה שכולם ידעו. צו הפינוי
המכתב שאישר את מה שכולם ידעו. צו הפינוי | צילום:

כל פניות הדיירים לקבלן ולעירייה בנושא לאורך החודשים האחרונים נפלו, לטענתם, על אזניים ערלות. נקודת המפנה בפרשה אירעה בחודש שעבר, אז פרצה שריפה באחד הבניינים ובעקבותיה החליטו הדיירים לערב את זרועות החוק.

רק לאחר שהודיעו על כוונתם זו לעירייה, לטענתם, דאגו שם לערוך במקום ביקורת של שירותי הכבאות . "רק אחרי שקבענו פגישה עם ראש מחלק ההונאה במרחב חוף החליטו להקשיב לנו בעירייה", סיפר הדייר. "גם בכבאות, שם סירבו לערוך ביקורת נוספת בבניינים בטענה שכבר ניפקו להם טופס 4, לא גילו פתאום שום התנגדות".

ממצאי הביקורת איששו את טענות הדיירים ולפיהן הבניינים מסוכנים ואינם בטוחים למגורים. במכתב שהופץ לדיירים הם נדרשו לפנות את דירותיהם עד לתיקון הליקויים, זאת מבלי שהוצעו להם חלופות דיור.

"אומרים לבנאדם שהוא לא יכול לגור בבית שלו, אבל לא דואגים לו לחלופה", אמר הדייר בזעם. "פנינו למנכ"ל העירייה בבקשה לעזרה בעניין הזה, ובתגובה נאמר לנו שכל אחד מאיתנו צריך לדאוג לעצמו".

מקבלן הפרויקט אליעזר כחלון נמסר בתגובה: לפרויקט הדיור נופק טופס 4 כדת וכדין בחודש דצמבר האחרון, זאת לאחר שבנייתו הסתיימה כמתוכנן וללא כל ליקויים. עם הנפקת הטופס, מערכת הכיבוי בבניינים נמצאה תקינה. הטענות כי הבניינים אינם כוללים מערכות כיבוי נובעות ככל הנראה מגניבת אמצעי הכיבוי.

"למרות שאינני אחראי לנעשה בבניין זה שמונה חודשים, פעלתי לפנים משורת הדין והחלפתי את ציוד הכיבוי שנגנב בציוד חדש ואף הבאתי יועץ בטיחות שיבדוק את שאר הטענות לליקויים. בעקבות צו הפינוי שלחתי מנהלים מטעמי שעורכים שוב בדיקות במקום. מדובר בבניין יפה שנבנה ברמה גבוהה, והליקויים שעליהם מתלוננים הדיירים מקורן בחבלות מכוונות מצד ועד הדיירים בבניין".

מעיריית חדרה נמסר בתגובה: "סכסוך מתמשך קיים בין דיירי הפרויקט לבין היזם, והעירייה מלווה את הדיירים מקרוב ובדרגים הבכירים ביותר לאורך כל התקופה. לאור פניותיהם יזמה העירייה לפני מספר ימים בדיקה מחודשת של רישוי אש (לאחר שקודם להוצאת טופס 4 התקבל אישור כנדרש) ובעקבות ממצאיה שהתקבלו היום, הוצא לפרויקט צו מבנה מסוכן. בדיקה חוזרת נקבעה ליום ראשון בבוקר, ובמידה ולא יתוקנו כל הליקויים - לא יוסר הצו".