מה אסור ומה מותר לעשות בנהיגה? (צילום: חדשות 2)
מסמסים בזמן נהיגה. תצלום אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

מדינת ישראל הרוויחה בשנת 2012 כמאה מיליון שקלים מדוחות בגין שימוש בטלפון סלולרי בזמן נהיגה - כך עולה מדוח חדש שפרסמה היום עמותת "אור ירוק". עוד נכתב בדוח כי למרות הסיכון הרב, אחד מכל ארבעה נהגים מודה כי הוא קורא וכותב הודעות טקסט בזמן נהיגה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מהנתונים עולה כי בשנה החולפת רשמה משטרת ישראל 100 אלף דוחות בגין שימוש בטלפון סלולרי בזמן הנהיגה - כל אחד מהדוחות גורר קנס בגובה אלף שקלים. סקר שערכה העמותה העלה כי 27% מהנהגים מודים כי הם מדברים בטלפון הסלולרי ללא דיבורית או אוזניה במהלך הנהיגה, ו-62% משוחחים בטלפון הסלולרי בזמן נהיגה עם דיבורית.

השימוש הנרחב בטלפון בזמן הנהיגה מפתיע במיוחד לנוכח הנתון לפיו לא פחות מ-95% מהנהגים סבורים כי קריאה או כתיבת הודעה בזמן נהיגה הינה מסוכנת במידה רבה או רבה מאוד. כמו כן, 36% מהנהגים סבורים כי מסוכן לדבר בטלפון הסלולרי במהלך הנהיגה, גם אם נעשה שימוש בדיבורית או באוזניה.

גברים מדברים בסלולר בנהיגה - יותר מנשים

הסקר מעלה עוד כי גברים מדברים יותר בטלפון סלולרי בזמן נהיגה מאשר נשים. יותר מ-4% מהגברים הודו כי כמעט בכל נסיעה הם מדברים בטלפון ללא דיבורית או אוזניה, לעומת כ-2% מהנשים. גם בקריאת וכתיבת הודעות טקסט מסתכנים הגברים יותר: 3% הודו כי הם עושים זאת כמעט בכל נסיעה, לעומת 1% מהנשים.

"ההתעסקות בטלפון הסלולרי בזמן נהיגה הפכה למכת מדינה מסוכנת", אמר היום מנכ"ל העמותה שמואל אבואב. "אל המשטרה להגביר את האכיפה כנגד נהגים שעושים שימוש בטלפון הסלולרי בזמן נהיגה ומסכנים את כולנו. במקביל צריכה נציבות המדינה לאמץ את ההנחיות האמריקניות ולאסור על עובדי המדינה לקרוא או לכתוב הודעות טקסט בזמן נהיגה".