הגבול נסגר. מסתננים בסיני, ארכיון (צילום: יובל יצחק)
מסתננים בגבול מצרים. ארכיון | צילום: יובל יצחק

179 נערים אפריקנים שהסתננו לישראל לבדם מוחזקים במתקן סגור המנוהל על ידי שירות בתי הסוהר - וזאת בניגוד לחוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה ובניגוד לאמנה לזכויות הילד עליה חתומה ישראל. כך מדווח הבוקר עיתון "הארץ".

לפי הדיווח, אחד מכל תשעה נערים שנכלא במתקן ניסה להתאבד, 19 נערים בסך הכל. כל הניסיונות הללו נכשלו, בעקבות ערנות מוגברת של הצוות. היועץ המשפטי לממשלה קבע כי אין להחזיק במתקן "מת"ן" (מרכז תמיכה לנוער זר בלתי מלווה) נערים מעל לחודשיים, אך בפועל שוהים שם הילדים תקופות ארוכות הרבה יותר - בין חמישה חודשים ל-13 חודשים.

המתקן נועד במקור למנוע כליאת מבקשי מקלט קטינים בבתי הכלא. אלא שבפועל הוא מתפקד כבית כלא לכל דבר ויכול לאכלס רק 60 נערים, מה שמביא להמשך כליאת קטינים בבתי כלא לבגירים. המתקן אמור להוות מקום לאבחונים ובדיקות בלבד, עד להעברת הקטינים לפנימיות, אך כאמור הם שוהים שם זמן רב.

לפי "הארץ", משרד החינוך ומשרד הרווחה טוענים כי מוסדותיהם בתפוסה מלאה - אך בפנימיית ניצנה שנפתחה לצורך טיפול בפליטים יש 20 מקומות פנויים. בשב"ס אומרים כי היעדר גוף ממשלתי מתאם בין המשרדים השונים גורמים לסחבת, שפוגעת בילדים.

בנוסף, במתקן הכליאה יש כמה נערים החולים ב-HIV ושחפת, אשר אינם מתקבלים למסגרות כמו כפרי נוער או פנימיות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק