רופאים ישראלים התנדבו להתקין מכשירי שמיעה לתושבים פלסטינים כבדי שמיעה מהגדה המערבית. המכשירים נתרמו מארה"ב, ו-750 כבדי שמיעה חזרו לשמוע, חלקם בפעם הראשונה בחייהם. סימן לשיתוף פעולה אפשרי או

שני ילדיו של מוחמד חרזי, כבאי מטול כרם זקוקים למכשירי שמיעה. הקטן, בן שנתיים, לא שמע מימיו. הכבאי לא יכול להרשות לעצמו לקנות מכשירי שמיעה לילדיו, ותורם אמריקני יחד עם רופאים מישראל הם מושיעים של ממש בשביל ילדיו. חאג' ראעי היה פועל בניין במשך שנים בישראל, ושמיעתו נחלשה עם השנים. גם בשבילו מכשיר השמיעה הוא מושיע מכבדות שמיעה.

פרופ' רפי ולדן מבית החולים שיבא הוא פעיל בארגון "רופאים לזכויות אדם" שארגן את המבצע הגדול. ההגעה לשטחים התעכבה במחסום צה"ל, והציגה לפני האמריקנים קצת מהמציאות המורכבת בגדה המערבית. פרופ' חווה מוצ'ניק, קלינאית תקשורת ישראלית, אומרת שהייתה לה התלבטות לפני היציאה לדרך: "אנחנו נותנים, אבל הצד השני גם צריך לתת. הוא צריך להכיר בעצם קיומנו, אתה חושב שהם מכירים בקיומנו?"

הפלסטינים חלוקים בדעותיהם. "אני מרגיש טוב עם זה שהרופאים ישראלים, אני מרגיש שאנחנו קרובים, בני דודים", אומר בסאם נג'אר שבתו כבדת שמיעה. פייסל, כבד שמיעה מכפר ג'ינסאפוט, לא משתכנע מהפעולה הישראלית: "שיעזבו כולם וילכו לבית שלהם, ירושלים שלנו, אני רוצה חזרה את יפו, ירושלים ורמלה", אומר פייסל.

כנראה שכל אחד מהם שומע מה שהוא רוצה, אבל אולי אלו ששומעים פעם ראשונה שומעים צעדים של תקווה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק