במשטרה נעזרים בחוקרי משרד התמ"ת והתעסוקה כדי לברר מה גרם לאסון התמוטטות גשר התאורה בחזרות לקראת טקס יום העצמאות בהר הרצל, שגבה את חייה של סג"מ הילה בצלאלי. בריאיון מיוחד לחדשות 2 הסביר הערב מי ששימש מהנדס האירוע בארבע השנים האחרונות על הגורמים השונים שכשלים בהם עשויים להתברר כמה שגרם לטרגדיה.

המהנדס, רמי שמש, לא היה קשור להיערכות לטקס השנה. הוא הדגיש כי "בשלב הזה של החזרות, כל מה שנעשה צריך היה לקבל אישור של מהנדס. ברגע שמרימים את הגשר, אסור לערוך מתחתיו שום סוג של פעילות עד שמהנדס לא חותם ומאשר שאין שום סכנה לסובבים אותו".

שמש הדגיש כי "הנוהל התקין לא מתיר שום אפשרות לקיים חזרות לאירועים מתחת למתקן, על במות או בסביבת גשרי תאורה ללא אישור מצד מהנדס".

זירת האסון בהר הרצל, בשבוע שעבר (צילום: רויטרס)
האסון בהר הרצל, היום | צילום: רויטרס

גם העמידות לרוח נבדקת בדקדקנות

אישור שכזה, הדגיש שמש, "ניתן עוד בשלב הראשוני בהסתמך על חישובים סטטיים ונתונים על הסיבולת של גשר התאורה, כמו מה משקל התאורה שהוא יכול לשאת, באיזו צפיפות ועוד. ישנן טבלאות יצרן מדויקות שבהן מוגדרים העומסים המותרים, כשמקפידים לא להגיע אף פעם לקצה גבול הסיבולת".

על התרחיש שנדבק, שלפיו תרמו המשבים העזים לקרות האסון, הסביר שמש כי "אנו בודקים בין היתר גם חישובים שנוגעים לעומסי הרוח". על מה שהביא לאסון העריך כי "או שלא לקחו בחשבון את כל הפרמטרים או שהיה כשל נקודתי באחת המערכות. הגשר הזה, בממדים שלו, הוא חתיכת מפלצת שחייבים לייצב אותה עבור עומסי הרוח. ישנה מערכת ייצוב משנית שהיא היקפית למערכת, ושם ככל הנראה היה הכשל".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק