בעקבות התגברות אירועי האלימות והרצח בחברה הערבית בתקופה האחרונה, השר לביטחון הפנים גלעד ארדן ערך היום (חמישי) דיון חירום עם מ"מ מפכ"ל המשטרה, ניצב מוטי כהן ופיקוד המשטרה. במקביל, עשרות אלפים מהמגזר הערבי הפגינו בכפר מג'ד אל-כרום שבו רק השבוע נרצחו שלושה בני אדם במהלך קטטה - שני אחים נורו למוות והשלישי מת היום מפצעיו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במהלך הדיון הציג פיקוד המשטרה לשר לביטחון הפנים ארדן את היערכות המשטרה להתמודדות עם האירועים ולנקיטת צעדים מידיים לחיזוק תחושת הביטחון במגזר הערבי. בסיום הדיון, הוחלט על מספר צעדים אופרטיביים ובהם תגבור המערכים המבצעיים הפועלים בגזרות הרלוונטיות בהיקף של מאות שוטרים וכן גיוס פלוגות מילואים של מג"ב לצורך תגבור המערכים המבצעיים הפועלים בשטח.

ההפגנות במגזר הערבי

"המצב במגזר הוא מצב חירום", אמר ארדן. "אני קורא למנהיגות הערבית להתעלות מעל חילוקי הדעות בינינו, להצטרף למאבק ולפעול יחד עם המשטרה ואיתי, כדי להשיג את השינוי הנדרש בחברה הערבית - שינוי הרתעתי ואכיפתי לצד שינוי עומק תרבותי וחברתי".

בתוך כך, בכלל היישובים הערביים בארץ שובתים היום בעקבות גל הרציחות, האלימות והפשיעה במגזר. השביתה, שהוכרזה על ידי ועדת המעקב העליונה של הציבור הערבי, כוללת סגירה של בתי עסק, בתי ספר ומקומות ציבוריים וכן את הרשויות המקומיות. מעל 20 אלף בני אדם משתתפים אחר הצהריים בהפגנה בכפר מג'ד אל-כרום בעקבות גל הרציחות כשהם דורשים דבר אחד – למגר את האלימות בחברה הערבית.

"ממשלה גזענית הפכה את דמנו להפקר והמשטרה נטשה את השכונות שלנו לארגוני פשע וכנופיות", כתב בטוויטר יו"ר הרשימה איימן עודה. "הכרזנו היום על שביתה כדי לדרוש חיפושי נשק, נקיטת יד קשה מול הפשע המאורגן, ותקציבים לתוכניות חינוך. אם לא תהיה לנו ברירה גם נחסום כבישים כדי להחזיר את הביטחון לרחובות".

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "האלימות היא נגע חברתי פסול שאנו פועלים למגרו ויעידו על כך אלפי כתבי אישום ומעצרים המתבצעים מדי שנה ותפיסת אלפי פריטי אמל״ח, מרביתם ביישובי המגזר. הטיפול בנושא כאוב זה שהוזנח במשך עשרות שנים כרוך בתהליך מתמשך ושיטתי של שנים שבמסגרתו הוקמו תחנות משטרה ביישובים רבים במגזר, גויסו מאות שוטרים והושקעו משאבים רבים".

"יחד עם זאת, המאבק באלימות אינו נחלת המשטרה לבדה ורק שינוי שורשי עמוק שיבוא מתוך החברה הערבית בישראל, בחינוך, בתרבות, בשיתוף הפעולה עם המשטרה, בהוקעת נורמות פסולות ובפעולות אקטיביות של ההנהגה שלא יוכוונו נגד אלו הנלחמים בה מדי יום - יובילו לשינוי המיוחל. משטרת ישראל תמשיך להיאבק בפשיעה החמורה על כל גווניה בשיוויוניות וללא משוא פנים ולהעמיד לדין את כל העבריינים המעורבים במעשי אלימות בפרט ופשיעה בכלל, בכל זמן ובכל מקום", לשון התגובה.