מה הסיכויים שאישה שדקרה, פצעה קשה ונעצרה תמצא את עצמה חופשייה רק חודש אחרי המעשה? שני חברים מתל אביב למדו את הסיפור על בשרם.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ראשית המעשה ביוני 2013, מיכאל ואיתי (שמות בדויים), שותפים לדירה בת"א התעוררו בשעה 04:00 לפנות בוקר לקול דפיקות רמות בדלת. בעינית הדלת הם ראו את השכנה שבקומה שמתחתם, אישה כבת 60, עורכת דין במקצועה.

"בשנייה שפתחתי את הדלת, ראיתי אימאג' כזה של שני סכינים, שניים בכל יד, ממש כמו סרט אימה", סיפר מיכאל לחדשות 2. חברו איתי הוסיף כי היו לה "שקיות ניילון קשורות על הידיים, היא פשוט דקרה אותנו באמוק, השותף שלי חטף דקירה בצוואר, התחיל להשפריץ לו מלא דם".

כוחות מד"א הגיעו למקום והחלו בטיפול, ושבועיים אחר כך הוגש נגד עורכת הדין כתב אישום. בדיקה פסיכיאטרית העלתה כי היא לא כשירה לעמוד לדין ולכן היא הועברה לבית החולים אברבנאל. כלום לא הכין את זוג החברים לכך, שרק שבועיים לאחר שהוגש כתב אישום נגד עורכת הדין שניסתה לפגוע בהם - הם ראו אותה שוב בבניין. "אני רואה אותה במרפסת וזה מכעיס, זה מבעבע", ציין מיכאל.

אחד השותפים שנדקר
אחד השותפים שנדקר | צילום:

"לא יכולים להיות סגורים בבי"ח כל הזמן"

מרוב בהלה החליטו מיכאל ואיתי להתקשר לבית החולים אברבנאל. "איך שחררתם בן אדם שניסה לרצוח אותי בדם קר עם סכינים בתוך הבית?", שאל אחד מהם ונענה כי האישה קיבלה חופשות לפי הוועדה שבדקה אותה. "יש הרבה אנשים שבמצבים פסיכוטיים עושים באמת דברים לא ברורים", אמרה להם רופאת בית החולים בשיחת טלפון. "אבל בגלל זה הם לא יכולים כל הזמן להיות סגורים בבית חולים".

שני החברים חיים עכשיו בפחד ולא מבינים איך עורכת הדין שדקרה אום לא מספיק בריאה כדי לעמוד לדין אך מספיק בריאה כדי לצאת לחופשות בבניין שבו דקרה אותם.

תגובת משרד הבריאות בשם בית החולים אברבנאל: "מפאת סודיות לא ניתן להתייחס למקרה הספציפי הזה. ועדה פסיכיאטרית רשאית לאשר חופשות למטופלים במידה וההליכים הפליליים הסתיימו. העובדה שחולה יוצא לחופשה לא מעידה על כך שיש מקום להחזיר את הדיון לבית המשפט".