N12
פרסומת

תופעה: בית בושת מתחת לבניין מגורים באמצע ת"א

משטרת תל אביב מקבלת תלונות רבות מדי חודש על מכוני ליווי שנפתחים במרתפי בנייני מגורים. הבעיה המהותית היא הטיפול בהם: לאחר שארגוני הפשיעה השתלטו גם על תחום הזנות, גם אם המשטרה מורה לפנות את מכון הליווי, הוא מועתק למקום אחר תחת שם אחר. מה עושים?

פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

מה הייתם עושים אם הייתם חוזרים הבייתה ומגלים שבית בושת נפתח מתחת לביתכם? נשמע מופרך? כדאי לשאול את תושבי אחד מבנייני המגורים בדרום תל אביב, שם נדהמו לגלות לאחרונה כי בית בושת נפתח במרתף הבניין.

הדיירים ההמומים שפנו למשטרה, נדהמו לגלות שהחוק והבירוקרטיה מתקשים לטפל בסוג תלונות שכזה. מוקד המשטרה הפנה את הדיירים למחלק המוסר, אולם זה גם כן לא מצליח לבצע שינוי של ממש. כשנדרשים הדיירים לתת עדות - הם לא עושים זאת מחשש לתגובתם של בעלי בית הבושת.

מבדיקה שעשינו עולה כי מדובר בתופעה המתרחשת בכל רחבי הארץ. נראה כי ארגוני הפשיעה השתלטו גם על תחום הזנות, ולפי נתוני המשטרה יש מאות בתי בושת ברחבי תל אביב. מהות הבעיה טמונה בעובדה שגם לאחר פשיטה של המשטרה על בית בושת מסויים - הוא מועתק למקום אחר, ופועל תחת שם אחר.

בעיה מהותית לא פחות היא שמרגע קבלת התלונה לוקח לבית המשפט יותר מחודש רק להוציא צו פינוי, באם המקרה מוצדק. בשנה האחרונה מדווחת משטרת תל אביב כי נסגרו כ-70 מכוני ליווי, אך פיתרון מוחלט לבעיה - עדיין נראה רחוק.