N12
פרסומת

אז מה עשו ילדים פעם בחופשת הקיץ?

אייפד ואייפון אומנם לא הומצאו, אבל ים וחול היו בשפע - ואפילו קייטנות. לרגל יציאת ילדי ישראל לחופש הגדול אספנו תמונות המתעדות איך נראתה בשנות ה-30 "החופשה הגדולה"

חדשות 2
חדשות
פורסם:
בקייטנה בקיבוץ יגור בשנות ה- 50
צילום: פיקיוויקי
הקישור הועתק
בקייטנה בקיבוץ יגור בשנות ה- 50
בקייטנה בקיבוץ יגור בשנות ה- 50 | צילום: פיקיוויקי

הבוקר יצאו לחופשת הקיץ 1.3 מיליון תלמידי בתי הספר היסודיים וגני הילדים, שמצטרפים ל-700 אלף תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים שכבר השלימו שעות שינה. אבל מה עשו ילדים פעם בחופש הגדול? מסתבר שלא הרבה השתנה.

אומנם הטלוויזיה, המחשב והסמארטפונים נכנסו לחיינו רק עשרות שנים אחרי, אבל גם בשנות ה-30, ה-40 וה-50 מצאו הילדים מה לעשות עם הזמן הפנוי מחוץ לכיתות. גם אז, כשחופשת הקיץ נקראה "החופשה הגדולה", הם בילו את החודשים החמים בעיקר תחת השמש הקופחת בים ובבריכה.

תלמידות בי"ס לבנות בקייטנה מחוץ לי-ם במא
תלמידות בי"ס לבנות בקייטנה מחוץ לי-ם במא | צילום: פיקיוויקי

במאגר התמונות פיקיוויקי , שהוקם ע"י איגוד האינטרנט הישראלי כדי להעמיד לרשות הציבור צילומים מתועדים של ישראל מסוף המאה ה-19 לשימוש חופשי, ניתן למצוא צילומים המתעדים את הפעילויות השונות של ילדים ברחבי הארץ ובילוי בקייטנות שאורגנו על ידי הקיבוצים וגם על ידי "הישוב" בעת המאורעות.

הם טיילו, בילו בין חיות המשק וגם שרו וניגנו. היו גם קייטנות , כאלה שאורגנו ע"י הקיבוצים וגם ע"י "הישוב" בזמן המאורעות באותה התקופה.

בנות המחזור הראשון של ניר עם בקייטנה, 19
בנות המחזור הראשון של ניר עם בקייטנה, 19 | צילום: פיקיוויקי
ילדי צופית הראשונים בשנות ה- 30
ילדי צופית הראשונים בשנות ה- 30 | צילום: פיקיוויקי
פרסומת
ילדים בטיול מחוץ לקיבוץ גן שמואל, 1931
ילדים בטיול מחוץ לקיבוץ גן שמואל, 1931 | צילום: פיקיוויקי
טיול ילדי חברת הילדים הראשונה לרגלי הגלב
טיול ילדי חברת הילדים הראשונה לרגלי הגלב | צילום: ארכיון לחינוך יהודי, אוניברסיטת תל אביב. מתוך אתר
ילדי קיבוץ גן-שמואל-טיול ברכבת, 1950
ילדי קיבוץ גן-שמואל-טיול ברכבת, 1950 | צילום: פיקיוויקי