בעקבות רעש האדמה הקשה שפקד את יפן, מומחים טוענים שרעידת אדמה בישראל היא רק עניין של זמן. אבל איך נדע שהבית שלנו עמיד בפני רעידת אדמה?

אין אחד שלא חשב על זה: מה יקרה לבית שלי ברעידת אדמה? האם ארבעת הקירות שמקיפים אותי יצליחו להגן עליי ברגע האמת? רובנו חיים בחוסר ודאות אך הרבה מאיתנו מחפשים אחר תשובות ברורות גם אם לא ינעמו לאוזנינו.

במציאות הסכנות לא תמיד נראות על פני הקרקע, ולרעידות האדמה יש חיים משלהן. לכן עלינו להתכונן בצורה הטובה ביותר בכדי שבמידה ויפקוד את ישראל הנורא מכל, אנחנו לפחות נהיה ערוכים.

כמה דברים בנוגע לרעידות אדמה שעשויים לחדש לכם

חשוב שתדעו, שמה שנהוג לחשוב בנוגע ליציבות מבנים בעת רעידות אדמה לא תמיד נכון. כמה דברים שאולי עשויים לחדש לכם: בניינים גבוהים לא בהכרח רעועים יותר בזמן רעידות אדמה, קצב הרעידות משפיע אחרת על כל בניין ובניין, כך שאף אחד לא חסין, ובניין שעומד על עמודים מסוכן מאוד בזמן רעידת אדמה כי בעת כוח גדול כמו רעידת אדמה שתרצה לדחוף את הבניין, העמודים פשוט יתפרקו.

בדיקות המעבדה שיגלו בעיות מן הסוג הזה בבניין שלכם אינן עסק זול, ועשויות להגיע עד לעשרות אלפי שקלים. לרוב, המלצותיהן לשיפוץ גם אינן זולות במיוחד ולכן ניתן לפנות לקבלנים ולבקש מהם לבצע על חשבונם את הבדיקה.

בניינים רבים ברחבי ישראל לא יעמדו ברעידת אדמה שתפקוד את המדינה. ואולי ברגע שנדע מה בדיוק מצב הבית שלנו, כבר לא נוכל להרשות לעצמנו להתעלם ממנו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק