קבוצת הפליטים שתוכל להישאר בארץ (צילום: אלה ידעיה)
המחאה תימשך גם היום | צילום: אלה ידעיה

יום נוסף של הפגנות, שביתות וצעדות מחאה: מאבקם של עשרות אלפי המסתננים על זכויותיהם יימשך גם היום (ג') - היום השלישי מאז החלה המחאה הרשמית של רבבות מבקשי המקלט מאפריקה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בשעה 10:00 הבוקר יתכנסו נציגי קהילת מבקשי המקלט מאריתריאה וסודן בגינת לוינסקי שבדרום תל אביב על מנת לדון בהמשך צעדי המאבק המאורגן - זאת לאחר שביומיים האחרונים הפגינו כ-15 אלף מסתננים בכיכר רבין, אלפים צעדו ברחובות תל אביב במחאה - ורבים אף פתחו בשביתה ולא התייצבו לעבודתם במסעדות ובבתי המלון ברחבי הארץ.

בשעות הצהריים נציגי המחאה יערכו מסיבת עיתונאים בה יציגו את המשך המהלכים המתוכננים ויקראו להידברות כנה וישירה עם נציגי ממשלת ישראל - זאת לצד המשך פעולות המחאה הצפויות במהלך היום - בהן צעדות נוספות ברחובות ומחאות מול מוקדים רלוונטיים ברחבי תל אביב.

מסתננים פתחו בשביתת רעב במחאה 

אמש פתחו במחאה כ-150 מסתננים המוחזקים בבית המעצר "סהרונים" שבנגב בשביתת רעב. מבקשי המקלט במתקן שבנגב פתחו בשביתת רעב מאורגנת - זאת לאחר שסירבו לקבל לפחות 5 ארוחות שהוגשו להם.

צעד זה מהווה החרפה משמעותית של מחאת המסתננים ששוטפת את רחובות תל אביב בימים האחרונים.  מקורבים של חלק מאותם מסתננים המוחזקים במתקן ופתחו בשביתת הרעב, אומרים שבכוונתם להמשיך בה - כך שתוכר רשמית גם על ידי שירות בתי הסוהר.

משרד החוץ: "ישראל מטפלת במסתננים על פי החוק הבינלאומי"

מתקן הכלא סהרונים (צילום: חדשות 2)
פתחו בשביתת רעב. כלא סהרונים | צילום: חדשות 2

אמש פרסם משרד החוץ הודעה רשמית בה ניסה להסביר את מדיניותה של ישראל כלפי רבבות המסתננים מאפריקה השוהים בתחומה: "המסתננים המצויים כיום בישראל והבעיות שהתעוררו מציבים אתגר משמעותי בפני שירותי הרווחה של ישראל שמנסה לאזן בין הצורך לשלוט בגבולותיה והצורך לשמור על זכויות האדם של הנכנסים לתוכה. בהסתמך על החוק הבינלאומי, העניקה ישראל הגנה לכ-60,000 איש מבלי שכל אחד מהם יאלץ להוכיח כי על פניו יש לו זכות לשהות במדינה. אנשים אלה הם כ-95% מכלל הנכנסים בניגוד לחוק דרך הגבול הדרומי".

עוד נכתב בהודעה כי "רשות האוכלוסין וההגירה, באמצעות יחידת הטיפול במבקשי מקלט, בחנה עד כה מאות בקשות מקלט בתיאום עם נציבות האו"ם לפליטים. כל הבקשות זוכות לטיפול יסודי, כאשר ניתנת עדיפות לבקשות של שוהים במתקני סהרונים וחולות. הבדיקה נעשית בהתאם למחויבויותיה המשפטיות הבינלאומיות של ישראל".

בתגובה להודעה, מסרו מארגני מחאת המסתננים כי "מדובר בניסיון להגן על המדיניות הקלוקלת והאכזרית של מדינת ישראל כלפי מבקשי המקלט. ההודעה מסתירה את האמת וממשיכה את קו אטימות הלב".

שר הפנים: "זו מלחמה על עתיד המדינה ועל צביונה"

בריאיון מיוחד לחדשות 2, התייחס אמש שר הפנים גדעון סער למחאה הגוברת, והביע תקווה כי בימים הבאים השקט יימשך. "עד עכשיו היה למסתננים ולמי שסייע להם אינטרס לקיים את ההפגנה במסגרת החוק, אני מקווה שכך זה יישמר", הדגיש סער.

לדבריו, מדינת ישראל מקיימת מאבק מול מבקשי המקלט על עתידה וצביונה. "למדינה אסור לגלות רפיון. באפריקה יש עשרות מיליונים של אנשים שמחפשים מקלט במדינות מערביות, בגלל שאנחנו המדינה היחידה עם גבול יבשתי לאפריקה, פוטנציאל הכניסה הוא עצום".

"לממשלה יש מדיניות ברורה, לצמצם את היקפי המסתננים - לכן הקמנו את מתקני השהייה", הדגיש סער. "המטרה שלנו היא לעודד יציאה, אנחנו מתחילים לראות תוצאות, צריך להמשיך לגלות נחישות".

סער מתח ביקורת חריפה על דבריהם של בעלי עסקים רבים, שטוענים כי שביתת מבקשי המקלט פוגעת בהם. "אני לא מתרגש מהטפת המוסר של מי שעושה כסף מכוח עבודה זול", הדגיש שר הפנים.