זאת הייתה הטיסה האחרונה. 450 עולים חדשים ומאושרים, שאחרי המתנה ארוכה במחנות באתיופיה, עשו את זה סוף סוף והגיעו לישראל. "אני מרגישה שמחה ענקית. סוף סוף פגשתי את המשפחה שלי. אני מאושרת מאוד. אבל מנגד עדיין עצוב לי כי דוד שלי נשאר באתיופיה" סיפרה קטמה מסגנה, שעלתה אתמול לישראל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בכך הגיע לסיומו מבצע "כנפי יונה". במשך 3 שנים העלתה הסוכנות היהודית 7000 יהודים מאתיופיה. מבחינת ממשלת ישראל הסיפור הזה נגמר. בשבוע שעבר נסגרו המחלקות בגונדר, ובית הספר היהודי הועבר לראש העיר המקומי. אבל מבחינת העולים זה לא הסוף. באתיופיה נשארו כמה אלפים, שטוענים שבני המשפחה שלהם עלו כבר לישראל, ומדינת ישראל הפקירה אותם.

שר הבינוי והשיכון אורי אריאל, שמלווה את עליית יהודי אתיופיה כבר תקופה ארוכה, ויו"ר הסוכנות היהודית נתן שרנסקי, הבטיחו לאנשים האלה שיעשו מאמץ למצוא פתרון עבורם. במקביל לנחיתת העולים החדשים, הפגינו אתמול כ-500 מבני העדה האתיופית מול משרד ראש הממשלה, ודרשו לא לסגור את המחנות באתיופיה. לטענתם הממשלה הטילה גזר דין מוות, על יקיריהם.

ח"כ פנינה תמנו שטה, שליוותה את מאבק העולים, סיפרה כי תנסה להמשיך את העלייה האתיופית. "אנחנו נפעל כדי לבחון מקרים, על מנת להעלות אנשים שנפרדו בעל כורחם או מקרים שנפלו מתחת לכיסאות", אמרה.

עליית יהודי אתיופיה שהתחילה במבצע משה בשנות ה-80 במדבריות סודן, והגיעה לשיאה במבצע שלמה בשנת 1991, למעשה הסתיימה אתמול. אבל ההמשך של התהליך הזה צריך לקרות פה בישראל. רבים ממי שכבר עלו עדיין נתקלים בחבלי קליטה קשים ביותר, באפליה ובגזענות שמקשים מאוד על התערותם של בני העדה בחברה הישראלית.