רגע אחרי הענקת הדרגות, בין כמעט 100 מסיימי קורס קציני המשטרה האחרון עמדה גם מריה גרה ושרה - בשקט - את "התקווה". בניגוד ליתר חבריה, הדרך שבה בחרה לא הייתה מובנת מאליה: היא הפכה לקצינת המשטרה המוסלמית הראשונה בתולדות המדינה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"נכון ששרים על 'נפש יהודי', אבל אני חלק מהמדינה, זה ההמנון שלה - ואני מכבדת אותו", היא הסבירה - ואמרה בביטחון: "אני די גאה בעצמי שהצלחתי לשרוד את הקורס הזה ומאמינה שאגיע רחוק".

במרחק חצי שעה נסיעה מבית הספר לקצינים של המשטרה נמצא הכפר שבו מתגוררת מריה. היא בת 33, רווקה ויש לה אח אחד בלבד.

בניגוד למה שאולי מקובל לחשוב, היא לא רואה בבחירתה לשרת במשטרה מעשה חריג. "אף פעם לא הרגשתי שונה", היא העידה על עצמה. "נקודת ההנחה שלי היא שאני שווה בין שווים. העבודה הזאת אתגרה ועניינה אותי, בגלל השירות לציבור. זו המדינה שלי ולכן אני רוצה לתרום לה".

פצעי אוקטובר 2000 עדיין פתוחים

הכירו: קצינה במשטרה ומוסלמית גאה (צילום: חדשות 2)
"מאמינה שאגיע רחוק". מריה גרה | צילום: חדשות 2

בכפר שבו היא מתגוררת זכורים היטב אירועי אוקטובר 2000, שבהם נהרגו אזרחים ערבים מאש המשטרה. העובדה שהיא בעלת קרבה משפחתית לאחד מהם, שאף למד עמה, לא השפיעה גם כן על אמונתה בצדקת הדרך שבחרה.

בני משפחתה של מריה קיבלו את דבר גיוסה למשטרה בהסתייגות קלה. "המשטרה צריכה להגן על האזרח, ובמקרה שלנו זה ההיפך" - אמרה עבד, אביה. אמה סיפרה כי "בהתחלה לא הייתה מרוצה, אבל כשהיא התחילה לעבוד - זה הפך להיות בסדר".