"זהובונים" ירדו מהשמיים? (צילום: מורן נחשוני)
רוצים לראות את המטר? צאו מהעיר. ארכיון | צילום: מורן נחשוני

לילה שני של מופע חללי מרגש - גשם מטאורים. מדובר בתופעה מרהיבה שחוזרת מדי שנה בין התאריכים 11-13 באוגוסט, כשכדור הארץ חוצה את מסלולו של כוכב השביט "סוויפט-טאטל" ממנו משתחררים חלקיקי אבק וקרח.

צלמו את מטר המטאורים והעלו את התמונות לדף הפייסבוק של חדשות 2

כשכדור הארץ חולף בעננה הזו, החלקיקים חודרים במהירות עצומה לאטמוספירה ונשרפים. כתוצאה מכך הם נראים למי שמרים את ראשו לשמיים ככוכבים נופלים, שזוהרים לזמן קצר של עשירית השנייה עד לשתי שניות. למטאורים הללו קוראים "פרסאידים" משום שהם חודרים לאטמוספירה מעל האופק הצפון מזרחי, מכיוון קבוצת הכוכבים פרסאוס.

המטאורים צפויים להופיע במהלך כל הלילה, אך תנאי הצפייה הטובים ביותר יהיו בין חצות ל- 03:00. קצת אחרי זריחתו של הירח, סנוורו יוריד מעט את איכות הצפייה. אורם של המטאורים חלש מאוד רוב הזמן ולכן על מנת ליהנות מתנאי צפייה מושלמים, יש להתרחק מהערים ולצאת למדבר או למקום חשוך ומרוחק. זאת, בגלל האור הרב שבאזורים עירוניים, שמוחזר מהלחות באוויר, מהאבק ומהפיח. לתופעה זו קוראים "זיהום אור" והיא תפריע לכם להבחין במרבית המטאורים שיעברו בשמיים.

אם לא תצליחו לצפות הלילה בגשם המטאורים תוכלו לעשות זאת גם מחר בלילה. בין המקומות המומלצים לצפייה: מצפה רמון, שם גם מתקיימת תצפית מאורגנת של האגודה הישראלית לאסטרונומיה, הר הנגב והנגב בכללותו, בקעת הירדן ומדבר יהודה בחלקיו הגבוהים. על חוף הים אמנם אין תאורה ישירה בחלק מהמקרים, אולם גם שם קיים זיהום אור.

צלמו את המטר ושלחו לנו בפייסבוק ובאינסטג (öéìåí: חדשות 2)
צלמו את המטר ושלחו לנו בפייסבוק ובאינסטג | öéìåí: חדשות 2
כך תצלמו את המטאורים:

הצלם מורן נחשוני שכבר צילם כמה מטאורים, מסביר:

צילום מטאורים נעשה באמצעות מצלמות מקצועיות, לא מצלמות כיס.
את המצלמה מקמו על חצובה יציבה ולהשתמש בשלט רחוק כדי לא להזיז אותה. "השיטה שלי היא לכוון את הפוקוס על 'אין סוף', ולפתוח את הצמצם למקסימום", מסביר נחשוני. "את מידת החשיפה לאור, ISO אני מכוון על 200-400 כדי למנוע רעש בצילום ולשמור על חדות".

עכשיו מגיע רגע הצילום: פותחים את התריס לשעתיים-שלוש כדי לקבל צילום שבילי כוכבים ארוכים. אם מתמזל המזל ועובר מטאור בוהק בפריים, הוא אמור להיקלט. אפשר גם לכוון לחשיפה של 15-10דקות ובכך לקבל מסלולי כוכבים קצרים יותר.

בעלי מצלמות דיגיטליות מתקדמות יכולים לחשוף את המצלמה למשך דקה, ולחבר לאחר מכן עשרות תמונות בנות חשיפה קצרה ובכך לקבל שבילי כוכבים ארוכים הבנויים למעשה מעשרות תמונות. בשליש התחתון של הפריים, צלמו קו רכס או עצם כמו עץ, שייתנו עומק, פרופורציות ואווירה לתמונה.

צילמתם תמונות? העלו אותן לדף הפייסבוק של חדשות 2 או תייגו אותנו באינסטגרם channel2news#