את יום הולדתו ה-81 מציין היום ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון בבית החולים שיבא בתל השומר כשמצבו יציב והוא בהכרה מינימלית. "יום ההולדת רק מחדש את כאב הלב הגדול על מה שקרה לו ואיך זה נמשך", אומר בעצב לחדשות 2 באינטרנט פקודו של שרון במלחמת יום הכיפורים וחברו, חיים ארז.

"היו לו קבלות, ניסיון עצום וביטחון אישי שמבוסס על הצלחות", מוסיף ארז, שמתגעגע לימים ששרון היה בהכרה מלאה. הוא סבור כי בקרב הפוליטיקאים היום "חסר איש כזה שיכול לאחד את הגורמים השונים בפוליטיקה. הוא ידע לשנות דעות שצריך, זו הגדולה שלו". ארז מספר כי כשחבריו של שרון נפגשים, גם היום, הם מזכירים שוב ושוב אותו ואת תכונותיו כאיש צבא ופוליטיקאי.

תלונה: תנאים מיוחדים לשרון בביה"ח

עמותת אומ"ץ פנתה היום למנכ"ל משרד הבריאות בנוגע לתנאי אשפוזו של שרון. בעמותה ביקשו לבדוק את הדיווחים לפיהם בנו, גלעד, "פתח משרד" באחד מחדרי מחלקת שיקום נשימתי של בית החולים, משם הוא מנהל את ענייניו העסקיים האישיים.

בנוסף, טוענים בעמותה, כי שרון זוכה לתנאים מיוחדים בבית החולים, תנאים שלא מקבל כל אזרח "רגיל" במדינה. "הנהלת המרכז הרפואי 'שיבא' מאשרת שהטיפול בראש הממשלה לשעבר חורג מטיפול באזרח רגיל במדינת ישראל", השיבו לעמותה במשרד הבריאות. "עומדת לנגד עינינו דמותו ופועלו של מר שרון למען מדינת ישראל במשך עשרות שנים, ומכאן הגמישות והרגישות יוצאת הדופן שמגלה בית החולים בטיפול במר שרון ובני משפחתו".

בעמותה אמרו היום כי "עם כל רגשי הכבוד שאומ"ץ רוחשת לפועלו הרב של אריאל שרון, נראה לנו שיש מקום לברר את הנושאים הללו במישור ממלכתי רם דרג ולקבל את ההחלטות המתאימות".

ב-18 בדצמבר 2005 לקה שרון באירוע מוחי קל ולאחר אשפוז קצר הוא שוחרר. ב-4 בינואר 2006, בעודו מכהן כראש הממשלה, עבר אירוע מוחי שני, קשה יותר, שבעקבותיו שקע בתרדמת, בה הוא שרוי עד היום.

ממשרד הביטחון למשרד ראש הממשלה 

שרון נולד ב-26 בפברואר 1928 בכפר מל"ל. בצעירותו פיקד שרון כקצין על יחידה 101 שביצעה פעולות תגמול כנגד התקפות הפאדיון בשנות ה-50 ונחשב כאחד הלוחמים הנועזים בצה"ל. במלחמת יום הכיפורים יש המייחסים לו את המפנה בחזית המצרית כשפיקד על חציית תעלת סואץ. אחרי שנים רבות בצבא ופרישה בדרגת אלוף פנה שרון לפוליטיקה ונמנה עם מייסדי מפלגת הליכוד.

בשנת 1981 מונה לתפקיד שר הביטחון בממשלתו של מנחם בגין. שנה לאחר מכן יזם שרון את מבצע "שלום הגליל" שהפך למלחמת לבנון הראשונה. מבקריו טענו כי הוא הטעה את בגין בכך שדיווח לו שהמבצע מוגבל. בפברואר 1983 הדיחה ועדת כהן, שמונתה לחקור את הטבח בסברה ושתילה, את שרון מתפקיד שר הביטחון.

במירוץ לראשות הממשלה במרס 2001 גבר שרון על אהוד ברק, ברוב סוחף. בבחירות של שנת 2003 גבר שוב על יריבו ממפלגת העבודה עמרם מצנע ושוב הקים ממשלה.

בשנת 2004 הגה שרון יחד עם יועציו את תכנית ההתנתקות, שדיברה על פינוי כל היישובים היהודיים ברצועת עזה ועוד מספר מצומצם של יישובים בשומרון. גורמים בימין האשימו אותו שמטרת התוכנית להסיט את תשומת הלב הציבורית מהחקירות הפליליות שהתנהלו נגדו. בעקבות התכנית מרדו בשרון חברים ממפלגתו ולכן הקים בנובמבר 2005 את מפלגת קדימה.

הווידאופדיה: אריאל שרון