יישאר בארגנטינה עד סיום השביתה. גיל בן חמו (צילום: תמי בן חמו)
יישאר בארגנטינה עד סיום השביתה. גיל בן ח | צילום: תמי בן חמו

לצד המחיר הדיפלומטי שגובה שביתת עובדי משרד החוץ, מי שנפגע בעיקר מהמהלך האגרסיבי הוא כרגיל האזרח הישראלי, שנתקל בשערים סגורים בשגרירויות ברחבי העולם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

גיל בן חמו, חייל משוחרר בן 23, טס לפני כחודש לבואנוס איירס שם הותקף אתמול ודרכונו נשדד ממנו. כשפנה לשגרירות הישראלית זכה לכתף קרה. "הבן שלי פנה אליהם אבוד, והם פשוט אמרו לו שהם בשביתה", סיפרה אמו תמי. " אף אחד שם לא דיבר איתו יותר מדי, חוץ מלהציע לו להתקשר לחדר המצב של משרד החוץ",

הבירור מול חדר המצב לא תרם משמעותית לקידום פתרון למצב הלא פשוט שאליו נקלע המטייל. "פניתי לשם פעמיים ביממה האחרונה, וכל מה שאמרו לי שם זה לכתוב מייל לוועדת חריגים של משרד החוץ", המשיכה האם. "אחד העובדים שם אפילו הפנה אותי למשרד האוצר ואמר לי שהוא זה שאחראי למצב והתחיל לספר על כמה קשה לדיפלומטים בחו"ל".

דרכון ישראלי: מקום טוב באמצע (צילום: רויטרס)
לא מקבלים קהל ולא מנפיקים דרכונים. אילוס | צילום: רויטרס

במשרד האוצר לא הופתעו מפניית האם, אך הסבירו לה כי אין באפשרותם להבטיח דבר למעט לשוב ולהתדפק על שערי השגרירות.

"המדינה מלמדת אותנו שלא מפקירים חייל בשטח, אז איך היא מפקירה חייל משוחרר במדינה זרה? בזמן שבמשרד החוץ מתעלמים מאיתנו, הבן שלי משוטט אבוד במדינה זרה לאחר שחווה שוד אלים. אני רוצה להבין איפה האחריות של המדינה כלפי האזרחים שלה?".

יו"ר ועד עובדי משרד החוץ, יאיר פרומר, מסר בתגובה: "שליחיה של ישראל עובדים מסביב לשעון כדי לסייע לישראלים הנמצאים במצוקה או זקוקים לסיוע בכל העולם. לצערנו, לאחר שנה שבה עשינו כל שביכולתנו כדי להגיע להסכם שישים סוף למצוקות של שירות החוץ, בשל אטימות משרד האוצר נאלצנו לפתוח בעיצומים. הטיפול במקרי קצה מתבצע דרך ועדת חריגים המסייעת לאזרחים הנמצאים במצוקה. כשתתקבל פנייה בוועדה, נבחן את המקרה ונבדוק כיצד והאם ניתן לסייע".