N12
פרסומת

מסמכים עם פרטי לקוחות בנק דיסקונט הושלכו ברחוב

העוברים והשבים מחוץ לסניף בנק דיסקונט בדרך סלאמה בתל אביב נדהמו אמש לגלות עשרות מסמכים המכילים פרטים אישיים ומידע על לקוחות הבנק. בין הדפים שהושלכו עם שקיות זבל היו שמות, מספרי תעודות זהות ואף נתונים על מצב העובר ושב. דיסקונט: "מדובר באירוע נקודתי"

חדשות 2
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק
ארכיון
המסמכים נזרקו עם הזבל לרחוב | צילום: חדשות 2

בעוד שבמשרד המשפטים פועלים לאיסור איסוף מספרי תעודות זהות כדי למנוע פגיעה בפרטיות האזרחים, מתברר שישנו מי שחושף את הפרטים האישיים שלנו לעיני כל. עובר אורח הבחין אמש מחוץ לסניף בנק דיסקונט בתל אביב בעשרות מסמכים של הבנק זרוקים ברחוב, הכוללים מידע על לקוחות, מספרי תעודות זהות ופרטים של חשבונות בנק.

שי דוידוביץ', גולש חדשות 2 בפייסבוק, צעד אמש בדרך סלאמה בדרום תל אביב, כשלפתע ראה ערימת מסמכים של בנק דיסקונט, מוטלים על המדרכה מחוץ לסניף הסמוך. בין המסמכים שנזרקו יחד עם שקיות זבל, ניתן היה למצוא פרטים אישיים של לקוחות, מספרי תעודות זהות, מצב עובר ושב וכתובות מגורים.

נחשפו פרטים של לקוחות הסניף
נחשפו פרטים של לקוחות הסניף | צילום: חדשות 2

הבוקר חזר דוידוביץ' למקום והמסמכים כבר לא היו שם. "חשוב לי שהבנק שלי יתחיל להתייחס ברצינות רבה יותר לפרטים שלי", סיפר לחדשות 2 באינטרנט. לדבריו, לאחר שהבחין במסמכים זרוקים מיהר לכתוב לדיסקונט בדף הפייסבוק שהם - אך לא קיבל מענה ותגובתו נמחקה.

מבנק דיסקונט נמסר בתגובה: "הבנק מקפיד הקפדה מלאה על נושא גריסת מסמכים השייכים ללקוחותיו. מדובר באירוע נקודתי שבשל טעות אנוש השתרבב חומר שהיה מיועד לגריסה באשפת הסניף. המקרה הובא לידיעתינו אתמול בערב, קב"ט האזור הגיע מיד למקום ואסף את החומר. הנושא יבדק ע"י הגורמים הרלוונטים בבנק ויופקו הלקחים על מנת שאירוע מסוג זה לא ישנה".

פרסומת

הדיווח הראשון הגיע אל דף הפייסבוק של חדשות 2 באינטרנט. גם אתם מוזמנים לשלוח אלינו סרטון, תמונה, סיפור או קישור לאתר שיעניין את כולנו למייל האדום או לפייסבוק. סיפור מעניין במיוחד עשוי להתפרסם גם במהדורה המרכזית של חדשות 2.