"לשמור על הזהות של מדינת ישראל", מור יוס (צילום: פלאש 90)
פרופ' מור יוסף, ארכיון | צילום: פלאש 90

בית המשפט אישר אתמול (ג') הקפאת הליכים בבית החולים הדסה בירושלים, זאת לאחר שנקלע לגירעון תקציבי בגובה מיליוני שקלים. ואולם, המשבר לא מנע מהדירקטורים בבית החולים להעניק בונוסים לפרופ' שלמה מור יוסף, שעמד בראש המרכז הרפואי בתקופה שבה נקלע למשבר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הפרסום ב"ידיעות אחרונות" הבוקר (ד'), ב-2006 נחתם חוזה חדש עם פרופ' מור יוסף, המכהן כיום כמנכ"ל הביטוח הלאומי, שבמסגרתו הוסמכה ועדה בה חברים חלק מהדירקטורים בהדסה להעניק לו בונוסים בנוסף למשכורתו החודשית, זאת בהתאם לביצועיו. החוזה החדש נחתם באמצע העשור האחרון, אז לדעת רבים נקלע בית החולים לגירעון העצום.

כך למעשה עולה כי באפריל 2006 נהנה מור יוסף מבונוס בגובה ארבע משכורות עבור התקופה שלפני חתימת החוזה איתו, שעמד על כ-350 אלף שקל. מור יוסף המשיך לקבל בונוסים על עבודתו בבית החולים בשנים שלאחר מכן, ששוויים עמד על מאות אלפי שקלים.

פרופ' מור יוסף בוועדת הכספים (צילום: יוסי זילברמן, חדשות 2)
בונוסים במאות אלפי שקלים, מור יוסף | צילום: יוסי זילברמן, חדשות 2

אלא שהמקומם ביותר הוא הבונוס שהוענק למור יוסף בשנת 2011 בגובה של כ-280 אלף שקלים. באותה השנה, פרש מור יוסף מהנהלת בית החולים בעקבות מחלוקת עם ארגון נשות הדסה, המשמש למעשה כבעלים של בית החולים. עם עזיבתו הותיר מור יוסף גירעון מצטבר בקופת המרכז הרפואי בגובה 850 מיליון שקלים.

הבונוס - כהערכה על הפעילות בהדסה

לבונוס שהוענק לפרופ' מור יוסף, צורף מכתב הוקרה מיו"ר הדירקטוריון יוסי רוזן בו נכתב :"אני שמח להודיע לך שבהמלצתי ובהמלצת ננסי פלצ'וק (נשיאת הדסה) הוחלט פה אחד לתת לך בונוס של של שתי משכרות בהערכה עבור פעילותך כמנהל הדסה".

לבונוסים השמנים שמהם נהנה מור יוסף, מצטרפים תנאי פרישה נוחים למדי. מאז פרישתו נהנה מנכ"ל הדסה לשעבר משכר חודשי בגובה 75 אלף שקלים, זאת עד להגיעו לגיל פרישה 2019. יש לציין כי מור יוסף, המשמש היום כמנכ"ל הביטוח הלאומי ממשיך ליהנות משכר חודשי נוסף, זאת במסגרת עבודתו הנוכחית.

פרופ' מור יוסף סירב להגיב לידיעה. מבית החולים הדסה נמסר בתגובה כי "המרכז הרפואי אינו מגיב בנוגע לענייני השכר של עובדיו או מנהליו".