האזעקות נשמעו עד למרחב חיפה (צילום: AP)
תושבי עוטף עזה לא חשים בטוחים | צילום: AP

על רקע הפסקת האש והוצאת כוחות צה"ל משטחי הרצועה - תושבי אזור עוטף עזה מתכננים להקים היום (ג') מאהל מחאה בגן הוורדים בירושלים. המוחים טוענים כי הסיבה למחאה היא היעדר הישג צבאי או מדיני כנגד החמאס בעזה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בשעות האחרונות מתארגנת המחאה באמצעות קבוצות בפייסבוק ובווטסאפ, בהובלת תושבים מן הקיבוצים נירים, עין הבשור ועין השלושה. "בפועל ירי הרקטות אינו פסק לרגע, והחשש מהמנהרות שפחדנו ממנו כל כך, הפך להיות מציאותי ומוחשי יותר מתמיד", הסבירו המארגנים.

לדבריהם, המחאה אינה נושאת אופי פוליטי, ומבחינתם הפתרון יכול להיות צבאי או מדיני: "בפועל אנו עומדים לחזור למציאות יותר מורכבת ויותר מפחידה מזו שעזבנו לפני שהתחיל המבצע. אנחנו רוצים לחזור למציאות שבה אנחנו יוצאים לעבודה ויכולים להשאיר את הילדים בגנים ובבתי הספר בלי חשש שתיפתח לנו מנהרה וישחטו את ילדנו. יש למצוא פתרון גם לטפטופי ירי הרקטות שהממשלה מקבלת כמובן מאליו, ולהתחיל לקחת את התושבים באזור הדרום כחלק ממדינת ישראל".

מגמות מדאיגות. העורף במבצע צוק איתן (צילום: AP)
כל רקטה היא שריטה בלב הילדים", תושבים במ | צילום: AP

"אנחנו נותרים חשופים בעורף ומוציאים מאיתנו את הכוחות"

לטענת התושבים מאהל המחאה הוא אינו הצעד היחיד בקנה, והם מתכננים מהלכים נוספים החל מהפגנת מחאה ברחבת הכנסת ובית ראש הממשלה ועד סגירת מערכות החינוך לקראת תחילת שנת הלימודים.

"צוק איתן" - יום 27: דקה אחר דקה
זועמים על אופן סיום המבצע | צילום:



אחת ממארגנות המחאה מירב כהן, אם לארבעה לילדים מעין השלושה, סיפרה לחדשות 2 Online כי למרות שהיא לוקחת חלק פעיל במאבק היא עצמה אינה יכולה להשתתף בו, זאת מפני שבשבועות האחרונים היא מתגוררת עם משפחתה בקיבות הזורע - בשל חשש לשוב הביתה.

"עסקתי במחאה גם לפני שנתיים במהלך עמוד ענן, והבנו שאנחנו אזור שקל לשכוח ממנו ולא מקבלים את המענה שאנו דורשים", סיפרה כהן באכזבה. "אנחנו מצפים למשל שטפטופים ייפסקו באופן מוחלט, גם אם מדובר ברקטה אחת בשבוע. כל דבר כזה הוא שריטה בלב של הילדים. אנחנו נותרים חשופים בעורף ומוציאים מאיתנו את הכוחות".

לפניות לכתב: MatanH@ch2news.tv