דן אלכסנדר ושלום מחרובסקי (צילום: Tibor Barany)
דן אלכסנדר ושלום מחרובסקי | צילום: Tibor Barany

התחזיות בהוליווד אומנם לא אופטימיות, אבל לפחות בתחום הבישול אנחנו יכולים לסמן וי.

אמש, בתחרות ספרי הבישול והעיצוב Gourmand International שהתקיימה במוזיאון הלובר בפריז, זכה המדריך הקולינרי, ה"סיפודפדיה" של מסעדת "מול ים", במקום הראשון בקטגוריית ספרי בישול בתחום הדגים ופירות הים. זו הפעם הראשונה בה נציג ישראלי זוכה בתחרות היוקרתית מסוגה בעולם.

מעניקי הפרס ציינו את איכות הצילום של הספר, שלהפקתו היו שותפים דן אלכסנדר מהוצאת A' Point Books ויאיר יוספי, והגדירו אותו כ"מדריך המקיף ביותר שיצא לאור בשנים האחרונות בתחום הדגה ופירות הים".

"הסיפודפדיה מעורר עניין רב בחו"ל והזכייה בפרס מהווה הישג להוצאה שלנו", התגאה אלכסנדר, "המשתתפים בטקס התפעלו מהקונספט הייחודי של המדריך הקולינרי ומהשפה העיצובית שלו. בכוונתנו לבצע אדפטציה של המדריך למדינות שונות באירופה".