מסע ארוך. סמל דוד קארו על הטנק (צילום: דובר צה"ל)
מסע ארוך. סמל דוד קארו על הטנק | צילום: דובר צה"ל

לאביו קראו ג'אן מקס, לאמו מרי-קרולין, ומשפחתו הייתה מהמתיישבים הראשונים באי הקטן ראוניון ליד מדגסקר באוקיינוס ההודי לפני 350 שנה. היום, סמל דוד קארו, חייל כבן 20 בצה"ל - משרת כמפקד טנקים בחיל השריון. המסע שלו כלל הרבה אמונה, ויתורים ומשפחה שנשארה מאחור.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

האי ראוניון, שגודלו כשליש מישראל, הוא קולוניה צרפתית, ואזרחיה מקבלים אזרחות מהמדינה. קארו, ששם משפחתו בעבר היה "גישר", גדל בבית רוחני, ואביו, שהיה מנהל כנסייה ידוע במיוחד התקרב ליהדות במשך מספר שנים - ואז החליט לעשות שינוי עצום: לעזוב את האי, לעבור גיור ולעלות עם משפחתו לישראל.

בגיל 7 וחצי הוא עלה לארץ וחטף לדבריו 'שוק', למד עברית, התחבר ליהדות וחי ככל ישראלי-יהודי. כשגדל, הבין שהוא חייב להיות חייל קרבי בחיל השריון, למרות שהיה אמור תחילה להתגייס לחטיבת גבעתי. "יש בטנק אנשים מכל הסוגים. שואלים אותי הרבה בצבא למה עלינו לארץ, למה עזבתי את האי היפה, אבל זה נותן המון כוח לאנשים", הוא סיפר לחדשות 2 באינטרנט, לאחר סיום קורס מפקדי הטנקים. בהמשך הוא אף עתיד להגיע לבה"ד 1 - ולהיות קצין בחיל.

האי ראוניון באוקיינוס ההודי (צילום: רויטרס)
האי ראוניון באוקיינוס ההודי | צילום: רויטרס

המשפחה רבה על שטחים באי

משפחתו של קארו הייתה מהמתיישבים הראשונים באי, שנוצר מהתפרצות של הר געש. הכל החל כשמספרד וצרפת נשלחו לאי 10 משפחות לפני יותר מ-300 שנים, כשכל אחת מהן קיבלה 10% מהאי. עם השנים, משפחתו מכרה עוד ועוד שטחים לצורך הקיום וכחלק מגידול האוכלוסייה במקום. היום משפחתו - זוג הוריו וחלק משמונת אחיו ואחיותיו גרים בבית בירושלים, והמצב קשה הרבה יותר: "אמא שלי לא עובדת ואבא שלי מנגן - וזו לא הכנסה הכי גדולה שיש והצבא גם עוזר".

הסיפור שלהם נמשך גם בריב משפחתי, בשל השטחים שהותיר אחריו סביו באי, מה שהוביל לבעיות בירוקרטיות ומשפטיות - כשהממשלה הצרפתית דורשת חלקים נכבדים מאותה ירושה. ובינתיים באי, חיה סבתו של דוד, שנשארה נוצרייה, ואיתה הוא משוחח אחת לתקופה. "אין לי תקציב לנסוע לראות אותה, וגם לא למשפחתי", הוא אמר בצער, אך האמין כי בעתיד הקרוב הוא יצליח לטוס לארץ לידתו, אליה אפשר להגיע רק באמצעות מספר טיסות דרך דרום אפריקה.

למשפחתו היה 10% משטחי האי (צילום: google maps)
למשפחתו היה 10% משטחי האי | צילום: google maps

אם תהיתם, באי ראוניון יש קהילה יהודית קטנה מאוד, אך עם הזמן הם מתבוללים: "פחות נוח להסתובב שם ליהודים, והרבה אנשים שם התאסלמו, זה בהחלט לא פשוט כמו פעם". אגב, על המנהגים והמאכלים עדיין מקפידים בבית משפחת קארו בבירה - "אוכלים הרבה דגים ועופות ושומעים מוזיקה עליה גדלתי".