80 מטרים מתחת לפני האדמה נחצבת "תחנת האומה" - תחנת הרכבת התת-קרקעית שתשרת את הקו המהיר לירושלים. חזון עתיק יומין שנראה היום קצת יותר קרוב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אורך המסילה המהירה שתחבר את עיר הבירה עם תל אביב הוא 56 ק"מ. המסילה בין תל אביב למודיעין כבר הושלמה, העבודות כעת הן על הקטע האחרון שבין פאתי מודיעין לתחנה הסופית, שממוקמת מתחת לבנייני האומה ומשרד החוץ.

"העבודה מתבצעת ללא עיכוב בלוח הזמנים כשהמטרה היא סוף שנת 2017", אמר שר התחבורה ישראל כץ. "מדובר בפרויקט חסר תקדים מבחינת היקפו, ועכשיו אפשר לראות את האור בקצה המנהרה".

את הפרויקט, שאמור היה להסתיים בשנת 2008, ליוו טעויות הנדסיות. דוח חריף של מבקר המדינה קבע כי היו ליקויים חמורים בתכנון, ומאבקים של ארגוני הסביבה שטוענים כי התוואי פוגע בטבע. היום, הגשר מעל עמק הארזים הוא כבר כמעט עובדה מוגמרת: ביחד עם עוד שבעה גשרים וחמש מנהרות הם מרכיבים את הפרוייקט שיסתיים ב-2018.

"מגה פרויקט". העבודות בחוץ (צילום: חדשות 2)
"מגה פרויקט". העבודות בחוץ | צילום: חדשות 2



"אנחנו בעיצומו של ביצוע צמד המנהרות הכי ארוכות והגשר הכי גבוה וארוך בארץ", אמר דרור סופרו, ראש המינהלת של הקו המהיר. "זה בהחלט מגה-פרויקט שכמעט ושבר את כל השיאים בהנדסה אזרחית במדינה עד היום" .

ובישראל כמו בישראל - כבר חושבים על שימוש ביטחוני בעת צרה של התחנה הכל כך עמוקה הזאת - מקלט ממוגן בשעת חירום. שטח התחנה שמתחת לאדמה יוכל לקלוט בשעת חירום כ-4,000 בני אדם.

אז עוד מעט, כך על פי ההבטחות, ניכנס לעיר הבירה ברכבת חשמלית שמגיעה למהירות של 160 קמ"ש. אבל עד שזה יקרה - נמשיך לעמוד בפקקים מעל פני הקרקע, בין תל אביב לירושלים.