כ-200 סטודנטים נאספו היום בכיכר אנטין באוניברסיטת תל אביב כדי לציין את יום הנכבה, מה שהם רואים כאסון גירושם של מאות אלפי ערבים מאדמותיהם במהלך מלחמת העצמאות. מהצד השני עמדו עשרות פעילי אנשי תנועת הימין "אם תרצו" וקראו קריאות נגד המשתתפים בטקס.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המשתתפים בטקס לציון הנכבה עמדו ברחבת הכניסה לאוניברסיטה וקראו שירים ועדויות של סטודנטים שבני משפחותיהם גורשו מבתיהם ב-1948. "במקור סבא שלי התגורר בכפר מעלול ליד מגדל העמק", סיפרה רובא סאלם, שהשתתפה בטקס, לחדשות 2 באינטרנט, "הוא מספר לי כל פעם את היום בו הביאו כוחות הצבא וגירשו אותו מהבית".

לדבריה, המוכתאר אמר לבני הכפר כי הם יוצאים למספר ימים בלבד. "כשחזרו שלושה ימים לאחר מכן נשארו רק הריסות מהכפר, מלבד המסגד וחצי מהכנסייה - כל הכפר כולו היה הרוס".

אנשי "אם תרצו" עמדו מנגד (צילום: חדשות 2)
אנשי "אם תרצו" עמדו מנגד | צילום: חדשות 2

"מדברים בצער על האירוע שבזכותו יש לנו מדינה"

ח"כ לשעבר מיכאל בן ארי, שעמד עם מפגיני הימין מהצד השני הביע את מחאתו. "אתם מבקשים מאיתנו להצטער על זה שהם לא הצליחו לשחוט אותנו?", אמר לחדשות 2 באינטרנט, "לא מצטער על זה, אפילו שמח. הם עומדים שם ומדברים בצער על האירוע שבזכותו יש לנו מדינה".

כמדי שנה שררה מתיחות במקום טרם תחילתו של הטקס. כוחות גדולים של משטרת תל אביב נפרסו בשטח בניסיון למנוע עימותים בין הצדדים. האירוע עבר בסופו של דבר בשקט יחסי.

את יום הנכבה נוהגים במגזר הערבי לציין בדרך כלל במהלך יום העצמאות. ברשות הפלסטינית נוהגים לציינו ב-15 במאי, יום סיום המנדט הבריטי והתאריך הלועזי של היום שנועד להכרזת המדינה.