המסתננים נאבקים על זכויותיהם - ומחריפים את צעדי המחאה: לאחר שהיום צעדו אלפי מסתננים ברחובות תל אביב במחאה על היחס לו הם זוכים מהמדינה וסירובה להכיר בהם כפליטים, פתחו היום כ-150 מהם המוחזקים בבית המעצר "סהרונים" שבנגב בשביתת רעב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במתקן שבנגב פתחו המסתננים בשביתת רעב מאורגנת - אלא שבשלב זה היא אינה מוכרת ככזו על ידי שב"ס כיוון שעד כה הם סירבו לקבל 5 ארוחות שהוגשו להם.

מתקן הכלא סהרונים (צילום: חדשות 2)
פתחו בשביתת רעב. כלא סהרונים | צילום: חדשות 2

אם יסרבו לאכול ארוחה נוספת - צעד המחאה שלהם יוכר רשמית כשביתת רעב - מה שיהווה החרפה משמעותית של מחאת המסתננים ששוטפת את רחובות תל אביב בימים האחרונים. מקורבים של חלק מאותם מסתננים המוחזקים במתקן ופתחו בשביתת הרעב, אומרים שבכוונתם להמשיך בזה. ‎ 

שר הפנים: "זו מלחמה על עתיד המדינה ועל צביונה"

סער תוקף: "טענות מופרכות" (צילום: רויטרס)
"נצמצם היקף המסתננים". סער | צילום: רויטרס

בריאיון מיוחד לחדשות 2, התייחס שר הפנים גדעון סער למחאה הגוברת, והביע תקווה כי בימים הבאים השקט יימשך. "עד עכשיו היה למסתננים ולמי שסייע להם אינטרס לקיים את ההפגנה במסגרת החוק, אני מקווה שכך זה יישמר", הדגיש סער.

לדבריו, מדינת ישראל מקיימת מאבק מול מבקשי המקלט על עתידה וצביונה. "למדינה אסור לגלות רפיון. באפריקה יש עשרות מיליונים של אנשים שמחפשים מקלט במדינות מערביות, בגלל שאנחנו המדינה היחידה עם גבול יבשתי לאפריקה, פוטנציאל הכניסה הוא עצום".

"לממשלה יש מדיניות ברורה, לצמצם את היקפי המסתננים - לכן הקמנו את מתקני השהייה", הדגיש סער. "המטרה שלנו היא לעודד יציאה, אנחנו מתחילים לראות תוצאות, צריך להמשיך לגלות נחישות".

סער מתח ביקורת חריפה על דבריהם של בעלי עסקים רבים, שטוענים כי שביתת מבקשי המקלט פוגעת בהם. "אני לא מתרגש מהטפת המוסר של מי שעושה כסף מכוח עבודה זול", הדגיש שר הפנים.