מאות בני אדם בהם פעילים חברתיים מרכזיים, הגיעו היום לשדרות רוטשילד בת"א כדי לנסות ולהקים מאהל - בדיוק כמו בקיץ הקודם. הפעילים נאלצו להתמודד עם סירובה של עיריית ת"א להקמת המאהל, אך מהר מאוד מצאו פתרון יצירתי.

"אנחנו מתחילים לעשות אוהלים באוויר", סיפר דוד קשני לחדשות 2 באינטרנט, "את המאהל הזה איש לא יוכל לפרק כי הוא לא יושב על הקרקע של חולדאי. אנחנו נמשיך כל יום להיות פה כדי שמחוסרי הדיור יזכו לבית. שנה עברה, וכלום לא השתנה".

"יוקר המחייה עדיין מפרק משפחות"

דפני ליף, שהובילה את המוחים ואף נעצרה במהלך ההפגנה, הסבירה מדוע החליטו לחזור לשדרה. "זה לא ששום דבר לא השתנה, אבל גודל הזעקה לא קיבל מענה הולם. אנשים ממשיכים לקרוס תחת הנטל הכלכלי, המחירים עדיין גבוהים ועדיין מפריטים כאן שירותים ציבוריים. יוקר המחייה מפרק משפחות ושומר אנשים במעגל העוני, לכן צריך למחות בכל דרך שאפשר - רק שבישראל חופש הביטוי מוגבל ואפילו שלטים אסור לתלות".

"באנו להקים כאן אוהלים כי עיריית ת"א לא קובעת כלום", קבע הפעיל החברתי תמיר חג'ג', "אני אישית מקים אוהל בתחילת יולי בכיכר רבין באישורה של העירייה. אנחנו נמשיך להיאבק, ללא אלימות, על זכותנו למחות כנגד הממשלה וכנגד עיריית ת"א.

ממשטרת ישראל נמסר, כי במהלך השבוע האחרון הגיעה דפני ליף לתחנת המשטרה והודיעה על כוונתה להקים מאהל, אך ההפגנה לא קיבלה את האישורים הנדרשים, ולכן ההפגנה שהתקיימה היום אינה חוקית. במשטרה סבורים כי המפגינים ביקשו לעורר פרובוקציה במעשיהם. בתום ההפגנה, נעצרו יחד עם ליף עוד שמונה בני אדם, בחשד שתקפו פקחים שהגיעו למקום על מנת לשמור על הסדר, וחסמו חלק מהכביש לנסיעת כלי רכב.

עיריית ת"א: לא נאפשר הקמת אוהלים בשדרה

"תחסר לי מאוד יורם" רון חולדאי (צילום: חדשות 2)
לא קובע כלום? רון חולדאי | צילום: חדשות 2

הפעילים התעמתו עם פקחי הסיירת הירוקה של עיריית ת"א, שניסו לטענתם לפרק ולהרוס את האוהלים - על אף שלא הוצבו על הקרקע.

בתגובה לטענות מסרה העירייה: עיריית תל-אביב-יפו מאפשרת שימוש במרחב הציבורי לצורך קיום הפגנות ורואה במחאה החברתית אקט לגיטימי וצודק. עם זאת, המרחב הציבורי נועד לשימוש כלל הציבור והעירייה אמונה על עריכת איזון בין הזכות למחאה לבין שמירת הסדר הציבורי ודאגה לצרכי תושביה.

העירייה כבר הודיעה כי לא תאפשר השנה הקמת אוהלים בשדרות רוטשילד. זאת לנוכח הקשיים והמטרדים עימם נאלצו להתמודד התושבים בשנה שעברה, דבר שאף הוכר על ידי בית המשפט, כשגיבה את מדיניות העירייה בנושא. כל בקשה אחרת לשימוש במרחב הציבורי לצרכי מחאה נשקלת לגופה, ורבות מהבקשות נענות בחיוב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק