לתשומת לב האחים והאחיות בבתי החולים: רק לפני שנתיים נאבקו העובדים הסוציאלים על תנאי העסקתם, בקרב שלפחות אז סברו שהסתיים בניצחונם. רבים מהם, שנמנים עם עובדי המגזר הציבורי, יצאו עם הסכם שכר משופר - אך לעומתם, נשכחו מאחור אלפי עובדים סוציאליים שמועסקים דרך עמותות. למרות ההבנות שגובשו - נשאר שכרם נמוך.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ענבל שלוסברג, עובדת סוציאלית ופעילה בתנועת "עתידנו", סיפרה: "העובדים הסוציאלים בעמותות מועסקים פעמים רבות באותו מקום לצד עובדים מהמגזר הציבורי, אבל הם מרגישים מקופחים כי לא קיבלו את העלייה שהובטחה להם בשכר לשכר מינימום שיגיע ל-7,100 שקלים. צריך לזכור שמדובר באחד המגזרים בעלי השכר הנמוך ביותר בישראל – מכיוון שרוב עובדי העמותות עדיין מרוויחים כ-5,000 שקלים בלבד".

לעובדים הסוציאלים מהעמותות התברר שלהבנות שהושגו גם לגביהם אין כל תוקף משפטי, כיוון שמעסיקיהם לא היו צד בחתימה על החוזה. בשל כך, לא קיים כל גוף שיש ביכולתו לאכוף את ההנחיות באשר לגובה השכר - והאחריות בנושא מתגלגלת מגורם אחד למשנהו.

לאן הלך הכסף?

באוצר דחקו את האחריות ליישום ההבנה לפתחו של משרד הרווחה, אולם שם טענו כי האכיפה והפיקוח על גובה השכר אינם בסמכותם. נוסף על כך, אמרו שם כי הועברו כ-50 מיליון שקלים לעמותות לצורך ההעלאת שכר העובדים, אך יותר מ-60 מהן לא שילמו אותו לעובדים הסוציאלים - ועל כן, קוזז חלק מהסכום מתקציב העמותות.

אותו מצב הביא לכך שבפועל, משתכרים אלפי עובדים מתוסכלים, חלקם בעלי תואר אקדמי שני, פחות מאשר מלצר - זאת, חרף העובדה שמגיע להם יותר.