משק גידול החזירים של קיבוץ להב בדרום הוא רק חלק קטן מתעשיית החזירים בישראל, שבה נשחטים מדי שנה 200 אלף חזירים - מספר גדול בהרבה ממספר הפרות שנשחטות בארץ. ת', פעילה למען זכויות בעלי החיים, עבדה בחזירייה במשך ארבעה ימים ותיעדה את שגרת העבודה במקום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"החיות פה מקבלות את היחס הכי טוב שיש", אומר עובד בחזירייה. "אין פה התעללות". זעקות החזירים שנשמעות ברקע סותרות את טענותיו של העובד בקיבוץ להב. גם התמונות לא ממש תומכות בגרסתו. "פטריק (מנהל החזירייה) אומר שהם לא מרגישים בכלל את הכאב", מספר העובד. החזרזירים שזה עתה נולדו חיים בצפיפות גדולה ובתנאים ירודים. הם עוברים סירוס, זנבותיהם מקוצצים ושיניהם משויפות כדי שלא יפגעו זה בזה.

"חותכים להם את הזנב, מסרסים אותם, חותכים אותם, ללא הרדמה וללא משככי כאבים בכלל", מספרת ת'. "העובדים משוכנעים שאין להם תחושות בגיל הזה". גם עו"ד יוסי וולפסון מ"תנו לחיות לחיות" טוען כי מדובר בהתעללות. "לא רק שלחזירים יש תחושות והחיתוך גורם להם כאב אקוטי וכרוני לאורך כל החיים, אלא שהחזירים הם בעלי אינטליגנציה, סקרנות ומשחקיות כמו כלב. לכן התנאים הנוראים האלה הם התעללות איומה".

"תנאים קשים". חזירה במכלאה (צילום: חדשות 2)
דיר החזירים בקיבוץ להב | צילום: חדשות 2

החזירות בדיר מופרדות מגוריהן שזה עתה נולדו. מתוך תחושת תסכול ודיכאון הן נושכות את הכלובים שבהם הן נכלאות. החזירות כלואות בצפיפות, רוב הזמן בשכיבה. הטיפול שמעניקים להן העובדים הוא הזרקת תרופות פסיכיאטריות נוגדות דיכאון.

"עובדת שם סיפרה לי שבשלב כלשהו הרגליים שלהם קורסות, כל הגוף שלהם קורס, כל השרירים שלהם קורסים מכל ההמלטות וחוסר התזוזה", מספרת ת'. לא מדובר בעבירה על החוק והכל נעשה בהתאם להנחיות משרד החקלאות. גם התקנות החדשות שעומדות לצאת לפועל בקרוב מתירות את פעולת הסירוס, קיטום הזנב ושיוף השיניים ללא הרדמה. מחר צפוי להתקיים בכנסת דיון בנושא גידול החזירים בישראל. ייתכן שהתנאים שבהם מוחזקים החזירים בישראל ישתנו סוף סוף.

ממשרד החקלאות נמסר בתגובה: "המשרד הגיש לא מכבר טיוטת תקנות לגידול חזירים שממתינה לדיון ואישור ועדת החינוך של הכנסת. התקנות, כפי שנוסחו, משפרות את תנאי ההחזקה של חזירים בישראל לעומת חקיקת האיחוד האירופי. לעניין פנייתכם, השיטות מותרות. עם כניסת התקנות לתוקף, ניתן יהיה לבצען רק עד גיל שבוע, ותוך מתן משככי כאבים."

מקיבוץ להב נמסר בתגובה: "בעלי החיים בחווה, מוחזקים ומטופלים בהתאם לכללים, לתקנים ולתקנות של משרד החקלאות, חוק צער בעלי חיים, בפיקוח השירותים הווטרינריים ובתנאים הטובים ביותר בארץ ובמרבית מדינות העולם."