מיצי מתה? רקסי סיים את חייו? מתקשים להיפרד מחיית המחמד האהובה עליכם? אפשר לתת לה חיי נצח. פחלוץ חיות בישראל כנראה יותר שכיח ממה שאתם חושבים. אנשים מפחלצים את חיות המחמד האהובות שלהם כדרך להתמודדות עם האובדן, אחרים רואים בפחלוץ תחביב אספני, מחקר אקדמי ואפילו אמנות.

אלי וסנופי היו זוג מהשמיים. הם היו יחד בצבא וסנופי הכלבלב החתים את הדרכון שלו מסביב לעולם כשטייל עם בעליו. בגיל 15 סנופי הלך לעולמו. אלי שהתקשה להיפרד מהחבר הכי טוב שלו החליט לפחלץ אותו ואף הקדיש לו חדר מיוחד.

"הפלוס בבעלי החיים האלה שהם לא אוכלים, לא שותים ולא עושים את הצרכים שלהם בבית", אומר שלמה פרדס, מפחלץ מבוקש. "היום זה התחיל להיות טרנד, מגיעים אלי אנשים שרוצים לפחלץ תוכים, אוגרים, נחשים ואפילו דגים. אני אומר ללקוחות שאני אפחלץ את החיה אחד לאחד, אבל להחזיר אותו לחיים אני לא יכול", הוא מסכם.

אמנות: חצי גמל מפוחלץ

רווית טרלובסקי דווקא לא הייתה קשורה לפוחלץ שלה. בביתה המעוצב בשרון, היא העמידה בשם האמנות חצי גמל מפוחלץ - החלק האחורי אם תהיתם. "יש אנשים שמזועזעים, שחושבים שזה נורא ואיום ויש אנשים שמאוד אוהבים את זה, אף אחד לא אדיש", אמרה טרלובסקי.

אם אתם מעוניינים לראות אוסף מרשים של פוחלצים עליכם להגיע לאוניברסיטת תל-אביב. במרתפי הגן הזואולוגי, בחדר העורות של אוספי הטבע הלאומיים, נמצאים עשרות פוחלצים לצורכי מחקר, חלקם עוד מקום המדינה. איגור גברילוב, המפחלץ הראשי באוניברסיטה זכה לפני שלושה חודשים במקום השלישי בתחרות פחלוץ שהתקיימה באיטליה.

אז מה אתם חושבים? הייתם מפחלצים את חיית המחמד האהובה או מקשטים את הבית באיזה פוחלץ מעניין?

רוצים לקבל עוד עדכונים שוטפים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק