ייתכן שרובנו היינו אומרים "אצלנו זה לא היה קורה", אם היינו שומעים על מקרה דומה לזה שאירע אמש לחותרת המצטיינת יסמין פיינגולד בנחל הירקון - במדינה אחרת. הישראלי תמיד נוהג להתגאות בעזרה לחברו שבמצוקה, גם אם הוא לא מכיר אותו, וגם אם זה עתה רק חלף על פניו לראשונה ברחוב.

מאז ומעולם נהגנו ללעוג לניכור של איש לרעהו בחברה המערבית, אך בהחלט ייתכן שמצבה של פיינגולד היה יכול להיות הרבה יותר טוב - לו אזרח אחד מבין שלל הסקרנים שהעדיפו לעמוד ולבהות בה מפרפרת מתחת למים - פשוט היה מתנהג מעט יותר בתושייה ונכנס כמה דקות קודם לכן למי הירקון ומציל את החותרת המצטיינת. וייתכן שאותם סקרנים באמת היו פועלים אחרת - אילולא הירקון לא היה כה מזוהם.

יצאנו לרחוב על מנת לשמוע מה דעתו של האזרח על התאונה אמש - ויותר מכך, בניסיון לשים עוד כמה אנשים באותה הסיטואציה. מתברר, שלא מעט אנשים לא היו חושבים פעמיים - וקופצים מייד למים המזוהמים.

יסמין פיינגולד הקייקסטית שטבעה בירקון (צילום: אוניברסיטה פתוחה באדיבות NRG)
יסמין פיינגולד על רקע נחל הירקון | צילום: אוניברסיטה פתוחה באדיבות NRG

"בוודאי שהייתי קופץ, מפעם אחת במים לא יכול לקרות שום דבר", אומר אחד האזרחים. "הייתי עושה הכל כדי להציל אותה". ויש גם ביקורת על אלו שלא קפצו. "הם צריכים להתבייש, אין מילים אחרות", אומר אזרח אחר. אותה נשימה ניתן גם ציון לשבח לאיש העסקים שהציל את פיינגולד ממוות. "הערכתי מאוד את מי שעשה את זה".

הסבתא: איך אפשר להבין דבר כזה?

סבתה של פיינגולד, גילה פרידמן, עדיין מנסה להבין כיצד אירע האסון ובעיקר למה איש מבין אלו שהבחינו במצוקתה של נכדתה, מלבד לאבי טויבין, לא נחלץ לעזרתה." איך אני אבין דבר כזה?!", אמרה פרידמן בכעס בריאיון לתכנית "נכון להבוקר" עם ניב רסקין בגלי צה"ל. "אלה אנשים שאני לא יודעת מאיפה הם הגיעו. זה מקומם מאוד".

מצבה של יסמין מוגדר כעת קשה אך יציב. סבתה עדכנה כי היא הניעה את אצבעותיה ואף פקחה מדי פעם את עיניה. "צריך לקוות לטוב", היא אומרת בהתרגשות. "היא בחורה חזקה. היא שור בר".