משלמות בחייהן על ליקויי בטיחות. כבשים על הסיפון (צילום: AP)
משלמות בחייהן על ליקויי בטיחות. כבשים על | צילום: AP

לפחות 840 כבשים טבעו למוות בימים האחרונים, בעקבות תקלה חמורה בספינה שהובילה משלוח בעלי חיים מאוסטרליה לנמל אילת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מדובר בספינה של חברת Ocean Drover, שיצאה מאוסטרליה בשבוע שעבר כשעל סיפונה 42,000 כבשים ולפחות 6,000 עגלים המיועדים לישראל, לרשות הפלסטינית ולירדן. בעקבות תקלה במנוע, נתקעה הספינה סמוך לאיי קוקוס שבאוקיינוס ההודי.

בהודעה שפרסמה היום (א') חברת Wellard שמפעילה את הספינה, נמסר שכתוצאה מהתקלה נהרגו לפחות 2% מבעלי החיים שהיו על סיפונה.

כבר לפני שבועיים אותרה תקלה בספינה, אך זו המשיכה בדרכה לישראל בטענה כי הליקויים שאותרו תוקנו. על פי החוק האוסטרלי, מחייב שיעור בעלי החיים שמצאו את מותם בתקרית פתיחת חקירה רשמית על אודות נסיבותיה.

זוהי התקלה השלישית במשלוחים החיים מאוסטרליה לישראל בחודשים האחרונים. שני האירועים הקודמים אירעו בספינה Pearl of Para, שנאלצה לשוב על עקבותיה לנמל האוסטרלי.

אם לא בשחיטה אז בטביעה. הכבשים מועמסות ע (צילום: אנונימוס)
אם לא בשחיטה אז בטביעה. הכבשים מועמסות ע | צילום: אנונימוס

בעקבות התאונה, קוראים בעמותת "אנונימוס לזכויות בעלי חיים" לשים קץ למשלוחי בעלי החיים לישראל. "כל עיכוב מחמיר את המצוקה החמורה ממילא שחווים בעלי החיים במסע המפרך", אמרו גורמים בעמותה. "המסעות הימיים הללו נמשכים כשלושה שבועות בספינות צפופות ומצחינות, וגובים קרבנות גם כשאין תקלות. בעלי החיים מתבוססים בהפרשותיהם, וחלקם מושלכים לאוקיאנוס לאחר שחלו או נפצעו. זו התעללות מקוממת, שמתבצעת רק למען האינטרסים של קומץ יבואנים. אנו קוראים לממשלה לעצור מיד את המשלוחים החיים מאוסטרליה".

מדי שנה מיובאים לישראל מאוסטרליה יותר מ-100 אלף עגלים וכבשים, בעיקר על ידי "תנובה" ("אדום אדום") ו"דבאח".