הישראלים עצמם עדיין לא מגיעים לסוריה, אבל התפוחים הישראלים כן: במזג אוויר חורפי, בוץ ושלוליות נאספו היום במעבר קונטרה שברמת הגולן מגדלי תפוחים דרוזים מהיישובים מג'ד אל-שמס, בוקעת'ה ומסעדה, אנשי צה"ל, או"ם והצלב האדום על מנת להתחיל בתהליך העברת 8,000 טון תפוחים מרמת הגולן לסוריה.
העברת התפוחים נעשית על פי הוראת הדרג המדיני בישראל, על פי בקשת הדרוזים בגולן והצלב האדום. זו השנה הרביעית שמגדלי התפוחים הדרוזים מעברים ארגזי תפוחים לסוריה. במעבר הגבול המתינו שלוש משאיות של הצלב האדום, עליהם העמיסו, באמצעות מלגזות, ארגזים רבים של תפוחים אדומים. נציגי הצלב האדום בישראל ובדמשק הם אלה שפיקחו על העברת הסחורה וכוחות צה"ל אבטחו את תנועת המשאיות אל עבר קו הגבול עם סוריה.
לאחר שהארגזים הועמסו בשטח ישראל, יצאה שיירת המשאיות אל עבר השטח המפורז הנמצא בשליטת האו"ם ומשם עשו המשאיות את דרכן אל מעבר הגבול הסורי, כשדגל סוריה מתנוסס מעליו. לאחר שנכנסו המשאיות אל תוך השטח הסורי הועברה הסחורה אל משאיות של הסורים.
מתפוחים לנושאים הומניטריים אחרים
"מה שמתחיל כאן היום זה תהליך של שישה עד שמונה שבועות במהלכם חקלאים דרוזים מרמת הגולן מעבירים תפוחים לסוריה", סיפרה לחדשות 2 יעל שגב-איתן, דוברת הצלב האדום. "הצלב האדום, על פי בקשת הרשויות, ממלא תפקיד של מתווך ניטרלי שמוסכם על שני הצדדים".
"שני הצדדים גילו עניין רב בהעברת התפוחים", הוסיף ז'אן-ז'אק פרסאר, ראש משלחת הוועד הבינלאומי של הצלב האדום בסוריה. "אנחנו מקווים שמבצע זה יסייע ליצירת סביבה שתוביל להעלאתם על הפרק של נושאים הומניטריים אחרים". על פי הצלב האדום, מכירת התפוחים היא מקור ההכנסה העיקרי של החקלאים הדרוזים ברמה.
מבחינת הסורים, רמת הגולן נחשבת שטח סורי ועל כן המשטר הסורי מעוניין לשמור על קשרי מסחר עם קרוביהם בגולן. גם החקלאים בישראל מרוצים מהעברת כמויות התפוחים מאחר וכך יש פחות תפוחים בשוק הישראלי וישנה פחות תחרות.
בשנת 2008 לא היו משלוחי תפוחים מרמת הגולן לסוריה בשל יבול תפוחים זעום אך בשנים 2007, 2006 ו-2005 כן התקיימו העברות של סחורה.