זו אחת המשימות המורכבות בעידן של חוזים אישיים ותחרות במקום העבודה, אבל אולי השנה החדשה היא בדיוק הזמן לבקש מהבוס העלאה. אבל מה מרוויחים הקולגות, ולאיזו רמת שכר מכוון בדיון השכר, אלו נעלמים שלא קל לפצח במשוואה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מחקר של אתר "Alljobs" שופך אור על הפרטים. נטלי ריער, מנהלת המחקר והתוכן של האתר "Alljobs", סיפרה כמה עובדים רוצים לדעת על משכורות הקולגות שלהם. "אנחנו גילינו שאחד מתוך שלושה עובדים לא באמת יודע כמה עובדים שלידו מרוויחים, אבל עם זאת, כשני שליש יודעים פחות או יותר להעריך כמה מרוויחים האנשים שעובדים איתם".

לצד מקצועות שקופים, כמו שמירה, אבטחה, הוראה אקדמית ומחקר, בענף ההייטק, הכספים, הפרסום והשיווק השכר הוא פרי משא ומתן אישי שנשמר בסודיות. לכן לא מפליא שיותר מרבע מהנשאלים בסקר הודו שהיו מוכנים להציץ בתלוש של עמית לעבודה שהושאר במקרה ללא השגחה. לו היינו מגלים שבתפקיד זהה קולגה מרוויח יותר, 40 אחוזים מאיתנו היו מבקשים העלאה.

ושימו לב לממצא המעניין ביותר בסקר הזה - קרוב למחצית מהעובדים הישראלים היו מעוניינים או מוכנים לעבוד במקום שבו שכרם של כלל העובדים גלוי וידוע לכל. 22 אחוזים היו מוכנים לגישת השקיפות הזאת, רק אם היה מדובר בהצעת עבודה נחשקת שקשה לסרב לה.

מיכל בשן, מומחית לפסיכולוגיה עסקית, הסבירה את הקושי שבלחשוף את רמות השכר. "הדימוי העצמי הפסיכולוגי של האדם ניזון מרמות השכר שלו. אנשים מתקשים להכיל רמות שכר גלויות, כאשר מנכ"ל יחשוף את רמות השכר, הוא יכול ליצור פגיעה מהותית בדימוי העצמי של העובד או המנהל, וגם במוטיבציה", אמרה.

אפשר להניח שלא מעט מנהלים יסתייגו מהאסטרטגיה הזו, אבל אם כבר הגעתם לדיון שכר, נקבו בציפיית השכר אחרי שבדקתם את מצב השוק ושקללתם את הצרכים שלכם. אל תתחמקו מהתשובה כאשר המראיין שואל מה ציפיות השכר, ולפני שאתם חותמים על החוזה, ודאו שברור לכם בדיוק מהו השכר ומה עם כל התנאים.